Οριστικά δύο οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2015-16
Επισημοποιήθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκας και των μετόχων της στην Κωνσταντινούπολη οι αλλαγές που θα προωθηθούν από τη νέα σεζόν 2015-16. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο το πρώτο τη τάξει διασυλλογικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ευρωλίγκα), όσο και το EuroCup.
Επισημοποιήθηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκας και των μετόχων της στην Κωνσταντινούπολη οι αλλαγές που θα προωθηθούν από τη νέα σεζόν 2015-16. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τόσο το πρώτο τη τάξει διασυλλογικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ευρωλίγκα), όσο και το EuroCup.
Συγκεκριμένα, στην Ευρωλίγκα το σύστημα διεξαγωγής θα παραμείνει ίδιο για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, αλλά καταργούνται τα προκριματικά. Έντεκα ομάδες θα λάβουν άδειες τύπου Α, με περιορισμό για μάξιμουμ τριών ομάδων ανά σεζόν από την ίδια χώρα.
Οι έντεκα ομάδες που θα συμμετάσχουν με άδεια Τύπου Α στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν είναι οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Αναντολού Εφές (Τουρκία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) και Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία). Αυτό σημαίνει πως η ισπανική Μάλαγα θα συμμετάσχει στη νέα Ευρωλίγκα, μόνο αν ανακτήσει τη θέση της μέσω της κατάταξής της στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Δεδομένη είναι η συμμετοχή της κατόχου του τίτλου του EuroCup φέτος, Κίμκι από τη Ρωσία. Οκτώ ομάδες θα συμμετάσχουν με άδειες τύπου Β, εκ των οποίων οι δύο θα προκύψουν από την Αδριατική Λίγκα, ενώ από μία άδεια θα δοθεί σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία και Ισπανία. Οι τέσσερις εναπομείνασες θέσεις θα καλυφθούν από «wild cards».
Προτεραιότητα θα έχουν ομάδες από Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία, απόφαση που ελήφθη πάνω στο σκεπτικό πως οι αγορές τους θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για τη διοργάνωση.
Στο Eurocup της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα συμμετάσχουν και πάλι -όπως φέτος- 36 ομάδες. Τρεις από την Αδριατική Λίγκα και τις Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία και Ισπανία. Δύο από Τουρκία, Λιθουανία και Ισραήλ και μία από Ελλάδα, Βέλγιο, Τσεχία, Φινλανδία, Λετονία, Πολωνία, Ουκρανία και Μεγάλη Βρετανία. Οι εναπομείνασες τέσσερις θέσεις θα δοθούν με «wild cards».
Επίσημη είναι πλέον και η αύξηση του ποσού που προβλέπεται ως πριμ νίκης στην Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, ο νικητής θα λαμβάνει ανάμεσα σε 30-40 χιλιάδες ευρώ ανά αγώνα. Ο πρωταθλητής Ευρωλίγκας 2016 θα λάβει ως μπόνους το ποσό του ενός εκατ. ευρώ, ενώ περίπου τα μισά χρήματα θα λάβει ο φιναλίστ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης έγινε 101 ετών – 341 τίτλοι για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο
- Ολυμπιακός: Έφηβος ετών… 101 (pics)
- Η Αυστραλία δέχθηκε να χορηγήσει βίζες σε πέντε μέλη της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν
- Πρόωρος… τελικός στους «8» του FΑ Cup Αγγλίας μετά την κλήρωση: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ
- Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία άκουσε τον ύμνο ξανά σε διοργάνωση της ΔΟΕ μετά από μια δεκαετία
- A BOLA: «Ελ Κααμπί, Παυλίδης και Τζόλης στους 30 παίκτες με τις περισσότερες τελικές στο Champions League»
- Ο Μαξ Ντόουμαν είναι το next big thing στο πλάνο του Αρτέτα
- Ισοπαλία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του χάντμπολ προς όφελος του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442