Κοντά σε λύση με την UEFA βρίσκεται το υφυπουργείο Αθλητισμού
Απομακρύνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού της ΕΠΟ από την FIFA και την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έστειλε το Σάββατο επιστολή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου εστιάζει τις παρατηρήσεις σε δύο άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα. Παράλληλα, αποδέχεται το άρθρο 15 περί αυτοδιοίκητου, όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
Απομακρύνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού της ΕΠΟ από την FIFA και την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έστειλε το Σάββατο επιστολή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, όπου εστιάζει τις παρατηρήσεις σε δύο άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.
Παράλληλα, αποδέχεται το άρθρο 15 περί αυτοδιοίκητου, όπως αυτό τροποποιήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
Στο άρθρο που προβλέπει τη δυνατότητα του υφυπουργού να αποφασίζει αποκλεισμό των συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η UEFA ζητά να διευκρινιστεί κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών ομοσπονδιών.
Επίσης, σε άλλο άρθρο που αφορά τις επιτροπές της ΕΠΟ, ζητήθηκαν επίσης διευκρινίσεις οι οποίες -σύμφωνα με το υπουργείο- αποτελούν κυρίως θέμα ορολογίας συμβατής με το γαλλικό και το ελβετικό δίκαιο. Δηλαδή, πρόκειται για κάτι τυπικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
