Β.Ντομπρόβσκις: Αν τα λεφτά τελειώνουν, επισπεύστε τις διαπραγματεύσεις
Η κατάσταση περιορισμένης ρευστότητας στην Ελλάδα αποτελεί καλό λόγο για να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β.Ντρομπρόβσκις, δίνοντας νέο πάτημα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι εταίροι-δανειστές «επενδύουν» στην οικονομική ασφυξία της Ελλάδας. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το τέλος Απριλίου είπε, προσθέτοντας, όμως, ότι οι αμφιβολίες για την κατάσταση της οικονομίας αυξάνονται και εκτιμώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία εντός Μαΐου.
Η κατάσταση περιορισμένης ρευστότητας στην Ελλάδα αποτελεί έναν καλό λόγο για να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις για την κρίση χρέους, καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δίνοντας νέο πάτημα σε όσους εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι οι εταίροι-δανειστές «επενδύουν» στην οικονομική ασφυξία της Ελλάδας, προκειμένου η τελευταία να ενδώσει σε απαιτήσεις και μέτρα που απορρίπτει.
Πιστός στη «νέα γραμμή» των Βρυξελλών που αποφεύγουν πλέον τις καταληκτικές ημερομηνίες και τα ορόσημα για το ελληνικό ζήτημα επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά το τέλος Απριλίου, προσθέτοντας όμως ότι οι αμφιβολίες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αυξάνονται, και εκφράζοντας την ελπίδα για συμφωνία εντός του Μαΐου.
Ειδικότερα, ο Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι δεν αναμένει πλέον την επίτευξη συμφωνίας αυτόν τον μήνα, αλλά σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να προχωρήσουν πέραν της προθεσμίας της 30ης Απριλίου και ότι αναμένει συμφωνία κάποια στιγμή τον Μάιο.
Όπως είπε, με δεδομένη την κατάσταση περιορισμένης ρευστότητας, η Ελλάδα έχει λόγους να επιταχύνει τις συνομιλίες και τα σχέδιά της για μεταρρυθμίσεις.
«Η πρόοδος δεν είναι καλή», σημείωσε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Αυξάνονται οι αμφιβολίες για την οικονομία»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προειδοποίησε ότι οι αμφιβολίες αυξάνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα και προειδοποίησε πως, αν η οικονομική αστάθεια επιστρέψει, είναι πιθανό να μην υπάρξει φέτος οικονομική ανάπτυξη.
Μιλώντας στο Βερολίνο, ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ακόμη πως η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης επιστρέφει, αλλά με μέτριους ρυθμούς. Πρόσθεσε πως χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πως η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στις νομισματικές πολιτικές για να ανακουφισθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή τους – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο
- Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ: «Ζήτησα βοήθεια για την ψυχική μου υγεία, είχα φτάσει στο μηδέν»
- Κρήτη: Ώρες αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη – Ζητήθηκε η συνδρομή Super Puma
- Πώς η Netflix κέρδισε τη Warner Bros.: Το παρασκήνιο Σαράντος–Τραμπ
- ΑΕΚ: Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Γκατσίνοβιτς
- Σάλος στη Ρωσία: Μητέρα έβαλε τον γιο της σε σακούλα και ρούφηξε τον αέρα – Φώναζε το παιδί
- Νέα μεγάλη νίκη για τους Λέικερς (108-112), κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους Θάντερ (101-131)
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442