
ΠΑΣΟΚ: Χρόνος για νέες υποκρισίες στην ανθρωπιστική κρίση δεν υπάρχει
Δεν υπάρχει χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τους όρους για τις παροχές κατά της φτώχειας. Μας κατηγόρησαν για «ψίχουλα» και «εμπαιγμό» όταν εφαρμόστηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τώρα δίνουν λιγότερα, τονίζει το ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τονίζει το ΠΑΣΟΚ ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που ορίζει τα κριτήρια και τους όρους για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.
Μας κατηγόρησαν για «ψίχουλα» και «εμπαιγμό» όταν εφαρμόστηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, και τώρα δίνουν λιγότερα, τονίζει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση για γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το κοινωνικό μέρισμα του 2014 και η πρώτη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος που έγινε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και ανήλθε σε πάνω από 450 εκατ. ευρώ, ήταν ‘ψίχουλα’ και ‘εμπαιγμός’.»
» Τώρα που αποδεικνύεται με την δική τους Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ότι οι παροχές για την πολυδιαφημισμένη αντιμετώπιση της φτώχειας και της ‘ανθρωπιστικής κρίσης’ για το 2015 είναι 200 εκατ. ευρώ και άρα θα αφορά πολύ λιγότερους και με πολύ λιγότερα και ποιον χαρακτηρισμό μας προτείνουν να τους αποδώσουμε;».
«Χρόνος για νέες υποκρισίες σε τόσο ευαίσθητα θέματα δεν υπάρχει. Ας κάνουν έμπρακτα την αυτοκριτική τους υιοθετώντας την διάταξη που προτείναμε στην Βουλή για την γενικευμένη εφαρμογή του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442