Προειδοποιήσεις για ένωση με το Κόσοβο από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η ΕΕ να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου. Άμεση αντίδραση της Σερβίας διά του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κάλεσε τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προειδοποίησε ότι η ένωση της χώρας του με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η ΕΕ να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου.
«Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν η ΕΕ συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους με τον κλασικό τρόπο» δήλωσε ο Ράμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Πρίστινας από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.
Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά μία ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφόσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σερβία αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις Ράμα για την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442