Χίλια τετρακόσια παιδιά Δημοτικού στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής
Τετρακόσιες πενήντα ομάδες παιδιών Δημοτικού από όλη την Ελλάδα έφτιαξαν την δική τους πόλη, αξιοποιώντας την φαντασία και την λογική τους για να δώσουν κίνηση στα τουβλάκια της Lego. Η ομάδα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας κέρδισε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, που διοργανώθηκε από την WRO Hellas με την υποστήριξη των OTE, COSMOTE.
Τετρακόσιες πενήντα ομάδες παιδιών Δημοτικού από όλη την Ελλάδα έφτιαξαν την δική τους πόλη, αξιοποιώντας την φαντασία και την λογική τους για να δώσουν κίνηση στα τουβλάκια της Lego. Η ομάδα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας κέρδισε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, που διοργανώθηκε από την WRO Hellas με την υποστήριξη των OTE, COSMOTE.
Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για περισσότερα από 1400 μικρούς επιστήμονες οργανωμένους σε περισσότερες από 450 ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δημιούργησαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή, αναπτύσσοντας τις επιστημονικές τους δεξιότητες μέσω της εκπαίδευσης STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Για τις κατασκευές χρησιμοποίησαν το LEGO WeDo -προσφορά των OTE/COSMOTE.
- Το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό κατέκτησε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών.
- Το 2ο βραβείο κέρδισε το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας που κατασκεύασε ένα τελεφερίκ και το αστεροσκοπείο της Πεντέλης συνδυασμένο με το μύθο του Θησέα και της Αριάδνης.
- Το τρίτο βραβείο κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας κατασκευάζοντας μια κυλιόμενη ράμπα.
Οι νικήτριες ομάδες έλαβαν δώρα υψηλής τεχνολογίας από τον ΟΤΕ και την COSMOTE για κάθε συμμετέχοντα.
- Διαβάστε περισσότερα για τα παιδιά και τον προγραμματισμό στο tech.in.gr
Δείτε ενδεικτικά ένα παράδειγμα από τις κατασκευές που χρησιμοποιήθηκαν από τους μαθητές:
«Στον Όμιλο ΟΤΕ αξιοποιούμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και δίνουμε πρόσβαση στα παιδιά σε απαραίτητη γνώση και εκπαίδευση, προκειμένου να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Αυτά είναι πλέον τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη», δήλωσε ο Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, με αφορμή την διεξαγωγή του τελικού.
Σημαντική ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση που έλαβαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, εκτός από τους μαθητές και περισσότεροι από 1150 εκπαιδευτικοί και γονείς. Αξιοποιώντας ένα εκπαιδευτικό kit που δόθηκε στις ομάδες με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, οι τελευταίοι συμμετείχαν δωρεάν σε ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών μοντέλων.
In.gr Τεχνολογία
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
- Τι πρέπει να προσέχετε για να μην χάσετε τον σκύλο σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442