Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική μας ομάδα «σόκαρε» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη κατακτώντας το Euro. Σχεδόν 11 χρόνια μετά οι διεθνείς πραγματοποίησαν το reunion αντιμετωπίζοντας την εθνική ομάδα της Κύπρου εκείνης της περιόδου.

Το ματς αυτό έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της Εθνικής και πλέον Ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους.

Στον πάγκο της Εθνικής ομάδας κάθισε όπως και τότε, ο Ότο Ρεχάγκελ, μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη, για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 2010.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Εθνική μας επικράτησε 6-1 της αντίστοιχης Κυπριακής. Το σκορ άνοιξε ο Άγγελος Χαριστέας μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ τα υπόλοιπα πέτυχαν οι Καραγκούνης στο 38’, Γιαννακόπουλος στο 40’ και το 55’, ο Λάκης στο 57’ και ο Καφές στο 61′. Για τους Κύπριους είχε ισοφαρίσει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Κύπρος: Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου.

Στο δεύτερο μπήκαν αλλαγή οι: Μορφής,Γιασεμάκης, Ελευθερίου, Μιχαήλ, Ηλία, Δασκαλάκης, Λάμπρου, Νεοφύτου, Αριστοκλέους.

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας.

Στο δεύτερο μπήκαν αλλαγή οι: Χαλκιάς, Νταμπίζας, Λάκης, Γκούμας Βενετίδης, Καφές, Κατεργιαννάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ