Η Λεπέν επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία στο Eurogroup
Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι «επέλεξε να μείνει στον κλοιό του ευρώ» και «υπέκυψε στην ευρω-δικτατορία». Στρεφόμενη στο δικό της κοινό, η Λεπέν υποστηρίζει πως η εξέλιξη όχι μόνο «επιβεβαιώνει την ανάλυση» του κόμματός της, αλλά «αποδεικνύει» ότι το δικό της κόμμα συνιστά το μοναδικό αντίβαρο στα υπόλοιπα γαλλικά κόμματα, από την κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά του Μελανσόν.
Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Μετώπου επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία στο Eurogroup, λέγοντας ότι «επέλεξε να μείνει στον κλοιό του ευρώ» και «υπέκυψε στην ευρω-δικτατορία».
Στρεφόμενη στο δικό της κοινό, η Λεπέν υποστηρίζει πως η εξέλιξη όχι μόνο «επιβεβαιώνει την ανάλυση» του κόμματός της, αλλά «αποδεικνύει» ότι το δικό της κόμμα συνιστά το μοναδικό αντίβαρο στα υπόλοιπα γαλλικά κόμματα, από την κεντροδεξιά μέχρι την Αριστερά του Μελανσόν.
Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η Αριστερά του Μελανσόν, με την οποία το ελληνικό κόμμα έχει επαφές, είχε υποδεχθεί θετικά την έκβαση της κάλπης.
Παράλληλα όμως, και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Λεπέν είχε υποδεχθεί θετικά την ελληνική κάλπη επειδή διέβλεψε σε αυτήν στροφή μακριά από την Ευρώπη.
Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup, η Λεπέν εμφανίζεται… απογοητευμένη: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε την επιλογή είτε να μείνει στον κλοιό του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κατά της λιτότητας είτε να ανακτήσει τη νομισματική αυτονομία για να μπορέσει πραγματικά να αλλάξει πολιτική» αναφέρει.
Κατά την ανάγνωση της Λεπέν, «η συμφωνία στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Αλ.Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και κατ’ επέκταση την προδοσία των προεκλογικών της εξαγγελιών». Το γαλλικό FN Μιλά για «απόλυτη παράδοση απέναντι στην ΕΕ και στη Γερμανία», υποστηρίζοντας επίσης πως αυτό «μπορεί σύντομα να οδηγήσει [τον ΣΥΡΙΖΑ] στην άβυσσο της απαξίωσης των πολιτών».
Φτάνοντας στο σημαντικότερο για την ίδια, η Λεπέν λέει ότι «ψεύδονται εκείνοι που, όπως το PS [του Φρανσουά Ολάντ], το UMP [του Ν.Σαρκοζί] ή ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, πουλούν στους Γάλλους μία «άλλη πολιτική» χωρίς ταυτόχρονα να προβλέπουν ανάκτηση της γαλλικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα της νομισματικής και της δημοσιονομικής».
«Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο θα βγάλει τη Γαλλία από αυτήν την ευρω-δικτατορία» καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Λεπέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
- «Καζάνι που βράζει» η Ρεάλ – Η νέα ήττα, τα νεύρα των παικτών και οι οπαδοί που ζητούν την παραίτηση του Πέρεθ
- Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική – Συνελήφθησαν τα αρχηγικά μέλη
- «Ήμουν ένα αθώο παιδί» – H ψυχική υγεία της Κριστίνα Άπλγκεϊτ επιβαρύνθηκε από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά
- Φάμελλος στη Βουλή: Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι εθνική ανάγκη – Ο Μητσοτάκης, ουρά των Τραμπ-Νετανιάχου
- Λέρος: Ελεύθερος, υπό τον όρο της παρακολούθησης από ψυχολόγο, ο 18χρονος που σκότωσε τον πατέρα του
- Άρης: Αίσιο τέλος για την U18 που είχε εγκλωβιστεί στο Άμπου Ντάμπι, επιστρέφει με πτήση τσάρτερ η αποστολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442