Βενεζουέλα: «Κινηματογραφική» σύλληψη του δημάρχου Καράκας
Με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος συνελήφθη ο δήμαρχος του Καράκας και ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Αντόνιο Λεντέσμα, σε μία κινηματογραφική επιχείρηση της Αστυνομίας.
Με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος συνελήφθη ο δήμαρχος του Καράκας και ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Αντόνιο Λεντέσμα, σε μία κινηματογραφική επιχείρηση της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο γραφείο του δημάρχου σπάζοντας τις πόρτες και τον έσυραν έξω «σαν να ήταν σκυλί», όπως έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ισμαήλ Γκαρσία.
Η σύλληψη του Λεντέσμα συμπίπτει με την έναρξη των πολύμηνων διαδηλώσεων, πέρσι, ενάντια στη διακυβέρνηση του βενεζουελάνου προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.
Ο Λεντέσμα καλείται να απαντήσει σε «όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εις βάρος της ειρήνης και της ασφάλειας στη χώρα», δήλωσε ο ίδιος ο Μαδούρο, επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες.
Δήμαρχος του Καράκας από το 2008, ο Λεντέσμα περιλαμβάνεται στη λίστα του Μαδούρο με τα ονόματα και τις ξένες δυνάμεις που προσβλέπουν στην ανατροπή της κυβέρνησής του.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ζητήσει την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου, ενώ στις κατηγορίες περί πραξικοπήματος ο ίδιος ο Λεντέσμα απαντά ότι η Βενεζουέλα απειλείται από τη διαφθορά της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η επιστροφή του Φαλ στη δράση, το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και το βάθος στη θέση του σέντερ»
- «And Just Like That…»: Σε δημοπρασία η εμβληματική γκαρνταρόμπα και τα αντικείμενα της σειράς
- Γάζα: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ σκότωσε τουλάχιστον 6 Παλαιστινίους
- Η τελευταία στροφή της Euroleague: Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μπει στην εξάδα
- Εκλογές στο Περού: Φαβορί η δεξιά Φουχιμόρι – Εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις και σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ
- Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον «ιπτάμενο ιερέα»
- Έλληνες εργαζόμενοι: Αυξάνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης, βυθίζεται η ευημερία
- Συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν σε κλίμα αμοιβαίας δυσπιστίας – Έφτασε στο Πακιστάν η αμερικανική αντιπροσωπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442