«Το Μαξίμου είναι ένα καταθλιπτικό κτίριο»
Εκπλήξεις περίμεναν τον Αλ. Τσίπρα με το που εγκαταστάθηκε στο Μεγάρου Μαξίμου. Δεν ήταν μόνον ότι παρέλαβε ουσιαστικά την κυβέρνηση από έναν... σύμβουλο του Αντ. Σαμαρά, ούτε που δεν βρέθηκε κανείς να του εξηγήσει πώς λειτουργεί το στρατηγείο της κυβέρνησης. Το Μέγαρο ήταν σχεδόν άδειο, χωρίς προσωπικό, με άδειο το... χρηματοκιβώτιο, με άδεια τα συρτάρια, χωρίς φρουρά, με σβησμένους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς χαρτί, χωρίς στοιχειώδη είδη υγιεινής.
Το Μέγαρο ήταν σχεδόν άδειο, χωρίς προσωπικό, με άδειο το… χρηματοκιβώτιο, με άδεια τα συρτάρια, χωρίς φρουρά, με σβησμένους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς χαρτί, χωρίς στοιχειώδη είδη υγιεινής: «Τα πήραν όλα και έφυγαν. Έψαχνα μία ώρα για να βρω σαπούνι» έλεγε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τις πρώτες του εντυπώσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο. Και ωσάν να μην έφθαναν όλα αυτά ξέσπασε έξω και μία μπόρα κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο βαριά με τον κ. Τσίπρα να διαπιστώνει: «Το Μαξίμου τελικά είναι ένα καταθλιπτικό κτίριο».
Ορισμένοι θυμήθηκαν τι έκανε ο… Μπιλ Κλίντον όταν εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο. Γράφτηκε τότε σε αμερικανικές εφημερίδες ότι αφαιρέθηκαν από τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών όλα τα…w. Για να δυσκολέψουν τη γραμματεία του Λευκού Οίκου στην αλληλογραφία. Υπενθυμίζετε ότι ο διάδοχος του κ. Κλίντον Τζορτζ Μπους είχε μεσαίο όνομα το ‘w’ σε αντίθεση με τον πατέρα του που είχε μεσαίο όνομα το ‘h’.
Άλλοι θυμήθηκαν προσφάτως ένα περιστατικό με μυστικοσυμβούλους ενός πρωθυπουργού να καταγγέλλουν ότι ο προηγούμενος ένοικος του Μέγαρου Μαξίμου, τα πήρε και αυτός όλα και έφυγε και μόνον τα καλώδια άφησε στο κτίριο. Πήραν, κατήγγειλε ακόμα και τους πίνακες. Ασκήθηκε μάλιστα και ποινική δίωξη, αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο..
Νίκος Χασαπόπουλος
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα (vid)
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι
- Η ΑΙ μπορεί να προκαλέσει «μαζική ανεργία» στο Λονδίνο
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442