Βενετία: Κλέβει την παράσταση η ανακαινισμένη πινακοθήκη
Την παράσταση φαίνεται ότι θα κλέψει φέτος η Γκαλερία ντελ Ακαντέμια, η πινακοθήκη της Βενετίας με τα αριστουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα.
Την παράσταση φαίνεται ότι θα κλέψει φέτος η Γκαλερία ντελ Ακαντέμια, η πινακοθήκη της Βενετίας με τα αριστουργήματα σπουδαίων καλλιτεχνών από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, αν και για χρόνια βρισκόταν στην αφάνεια, οι τοίχοι της είχαν δεκαετίες να βαφούν, οι ρωγμές έχασκαν και υπήρχαν φουσκωμένοι και ξεφλουδισμένοι σοβάδες δίπλα στα αριστουργήματα των Πιέτρο ντα Κοτρόνα, Λούκα Τζιορντάνο, Τζιανμπατίστα Τιέπολο και Αντόνιο Κανόβα, τώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να εμφανιστεί όχι απλώς φρεσκαρισμένη, αλλά και με διπλάσιο εκθεσιακό χώρο (από 5.000 σε 10.000 τ.μ.) στη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση του πλανήτη, τη Μπιενάλε της Βενετίας, τον Μάιο.
Δύο μεγάλοι χορηγοί διέθεσαν 600.000 ευρώ, κι έτσι περισσότερα από 200 έργα που ώς σήμερα βρίσκονταν στις αποθήκες θα βρουν χώρο στις έξι νέες αίθουσες, οι οποίες ήταν έτοιμες, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα για την τοποθέτηση των έργων, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις για φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων σύγχρονης τέχνης και υποδομές για ψηφιακές ξεναγήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,



