Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
ΚΚΕ: Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών

ΚΚΕ: Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την 'εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ', δεν μπορεί να κρύψει ότι στην πραγματικότητα χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών» τονίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για πάνω από 20.000 παιδιά».

«Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την ‘εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ’, δεν μπορεί να κρύψει ότι στην πραγματικότητα χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών» τονίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για πάνω από 20.000 παιδιά, αφού οι 91.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορούν σε 111.000 παιδιά, και οι θέσεις στις δομές είναι 89.000».

«Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο ολοκληρώνεται φέτος με τραγικές συνέπειες για παιδιά και εργαζομένους, αφορά μόνο ένα μέρος, αφού χιλιάδες οικογένειες δεν έκαναν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Η κυβέρνηση επίσης αποσιωπά ότι επιπλέον οικογένειες θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται λόγω της έλλειψης υποδομών και προσωπικού στους δήμους ενώ άλλες λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς δεν έκαναν καν αίτηση» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Επείγει άμεσα και πριν την ανακοίνωση των τελικών στοιχείων, η κυβέρνηση, να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να δοθεί άμεσα έκτακτη κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση, άμεσα να αξιοποιηθούν κρατικά και δημοτικά κτίρια. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»

» Οι λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έχουν συμφέρον να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Να διεκδικήσουν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό» καταλήγει το ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο