Σε εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία καλεί ο Πούτιν
Σε εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία και άμεση διαπραγμάτευση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών καλεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που αυτονομιστές και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη της πτήσης MH17 και η Δύση στρέφεται κατά της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων στους φιλορώσους.
Σε εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρώνστην ανατολική Ουκρανία καλεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που αυτονομιστές και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την κατάρριψη της πτήσης MH17 και η Δύση στρέφεται κατά της Ρωσίας για την προμήθεια όπλων στους φιλορώσους.
«Θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό άμεσες συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους προκαθήμενους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Με μεγάλη ανησυχία και λύπη παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία. Είναι φοβερό, μια τραγωδία» ανέφερε.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε επαφή με τον ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο, με τον οποίο ανέφερε πως ελπίζει να καταφέρει να επιλύσει οριστικά την κρίση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Είμαστε σε επαφή με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και ελπίζω ότι θα καταφέρει να προτείνει σε όλο τον ουκρανικό λαό, σε όλους τους ανθρώπους όπου κι αν ζουν, ένα μέσο [..] που θα επιτρέψει να καταλήξουμε σε μια οριστική, και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή αυτή» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112 – Έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442