Στο περιθώριο της κλήρωσης, της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Ευρωλίγκας και του Πρώτου Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Συλλόγων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στη Βαρκελώνη με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα με 3η ομάδα στην Ευρωλίγκα στο μέλλον (όπως έχει συμβεί στο παρελθόν)… υπό προϋποθέσεις.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ο κ. Μπερτομέου ενημέρωσε τον κ. Χαλβατζάκη για την πρόταση της Ευρωλίγκας για το νέο μοντέλο διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και την καθιέρωση του Οικονομικού «Fair Play».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωλίγκας τόνισε ότι είναι «ανοιχτό» το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Ευρωλίγκα επιπλέον ομάδας ή ομάδων από το ελληνικό πρωτάθλημα, πέραν των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, αρκεί η ομάδα ή οι ομάδες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής να ανταποκρίνονται στα προαπαιτούμενα που θέτει η διοργάνωση.

Ο κ. Χαλβατζάκης επισήμανε με τη σειρά του πως ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες του πρωταθλήματος θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ