Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και σιιτών ανταρτών στην Υεμένη
Βίαιες συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων επενέβη η Πολεμική Αεροπορία, έφεραν αντιμέτωπους το στρατό της Υεμένης με τους σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ βορείως της Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άτομα.
Βίαιες συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων επενέβη η Πολεμική Αεροπορία, έφεραν αντιμέτωπους το στρατό της Υεμένης με τους σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ βορείως της Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άτομα.
Οι σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ, τα προπύργια των οποίων βρίσκονται στα βουνά στα βόρεια της χώρας, κερδίζουν έδαφος προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας, σε μια προφανή προσπάθεια να διευρύνουν τη ζώνη επιρροής τους στο μελλοντικό ομοσπονδιακό κράτος που θα περιλαμβάνει έξι επαρχίες.
Οι μάχες που είχαν ξεσπάσει την Παρασκευή εντάθηκαν στην πόλη Αμράν, περίπου 45 χλμ. βορείως της Σαναά, σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές και τις πηγές στις φυλές.
Η αεροπορία της Υεμένης επενέβη εναντίον των ανταρτών που προσπαθούσαν να καταλάβουν θέσεις στην πόλη, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.
Σύφμωνα με μια ιατρική πηγή, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο στις δυτικές συνοικίες της πόλης. Ένας υπεύθυνος του κύριου νοσοκομείου του Αμράν δήλωσε από την πλευρά του πως το ίδρυμα παρέλαβε τα πτώματα 20 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν στρατιώτες, αντάρτες και μαχητές φυλών.
Οι συκρούσεις επανελήφθησαν στα μέσα Ιουνίου στη βόρεια Υεμένη, μετά τη ρήξη μιας 11ήμερης εκεχειρίας μεταξύ των ανταρτών και του στρατού, η οποία υποστηριζόταν από τους μαχητές των φυλών.
Οι αντάρτες είναι πιστοί του ζαϊντισμού, ενός κλάδου του σιισμού που είναι πλειοψηφικός στη βόρεια Υεμένη, ενώ σε εθνική κλίμακα κυριαρχούν στη χώρα οι σουνίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442