Τους «διεφθαρμένους» και τους «εμπόρους θανάτου» καταδικάζει ο Πάπας
Σε νέα, απερίφραστη καταδίκη των εμπόρων όπλων και όσων υποκύπτουν στην διαφθορά προχώρησε την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση. «Οι διεφθαρμένοι, οι δουλέμποροι και όσοι παράγουν όπλα είναι έμποροι θανάτου και θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του Κυρίου» δήλωσε ο αργεντινός ποντίφικάς.
Σε νέα, απερίφραστη καταδίκη των εμπόρων όπλων και όσων υποκύπτουν στην διαφθορά προχώρησε την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση.
«Οι διεφθαρμένοι, οι δουλέμποροι και όσοι παράγουν όπλα είναι έμποροι θανάτου και θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του Κυρίου», δήλωσε ο αργεντινός ποντίφικάς.
Απευθυνόμενος στους 35.000 πιστούς που σήμερα το πρωί γέμισαν την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος πως, αν σας κάνω την ερώτηση: πόσοι από εσάς είναι έμποροι όπλων; Θα μου απαντήσετε κανείς! Διότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται να ακούσουν τον λόγο του Θεού, παράγουν όπλα και είναι έμποροι θανάτου».
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι δεν είναι τυχαίο το ότι ο Πάπας, διακόπτοντας την ανάγνωση γραπτού κειμένου και δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην έκκλησή του, θέλησε να αναφερθεί στην διαφθορά και στο εμπόριο όπλων, τρεις μόλις ημέρες μετά την προσευχή, την «επίκληση της ειρήνης», η οποία οργανώθηκε στους κήπους του Βατικανού με την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των προέδρων του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Ο ποντίφικας θεωρεί προφανώς, αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, ότι οι έμποροι και παραγωγοί όπλων έχουν συγκεκριμένες ευθύνες στην τραυματική πορεία του Μεσανατολικού ζητήματος.
«Όσοι αφήνουν τους άλλους να τους διαφθείρουν, νομίζετε ότι θα μπορέσουν να είναι ποτέ ευτυχισμένοι; Όχι! Διότι το αποτέλεσμα της διαφθοράς αυτής , τελικά, έχει διαφθείρει και την ίδια την καρδιά τους» κατέληξε ο αργεντινός πάπας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442