Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Παραιτείται τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Παραιτείται τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί τον Ιούνιο. Δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία και τόνισε ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει «διεθνή καθήκοντα», εντός ή εκτός Κομισιόν.

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί τον Ιούνιο.

Δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία και τόνισε ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει «διεθνή καθήκοντα».

Ο Κατάινεν δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία του κόμματός του στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, γεγονός που τον αποκλείει από την κούρσα για την πρωθυπουργία.

Ο Κατάινεν είναι πρόεδρος του Εθνικού Συνασπισμού εδώ και δέκα χρόνια. Από το 2011 ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού που αποτελείται από έξι κόμματα.

Ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε για το φινλανδικό.

Πρόσθεσε ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει «διεθνή καθήκοντα». «Για παράδειγμα συμμετοχή στην Κομισιόν ή ειδικά καθήκοντα εκτός Κομισιόν. Αυτά με ενδιαφέρουν» είπε σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο