Δύο νεκροί στο Βέλγιο από έκρηξη οβίδας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
Οβίδα του Α' Παγκόσμιου Πολέμου εξερράγη την Τετάρτη -σχεδόν 100 χρόνια μετά- στην πόλη Ιπρ του Βελγίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες. Άλλος ένας εργάτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τέταρτος έχει υποστεί σοκ.
Οβίδα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου εξερράγη την Τετάρτη -σχεδόν 100 χρόνια μετά- στην πόλη Ιπρ του Βελγίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες.
«Μία οβίδα εξερράγη ενώ βρίσκονταν εκεί τέσσερις εργάτες, επρόκειτο για έναν συμβατικό μηχανισμό από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ένας εργάτης πέθανε ακαριαία και ο δεύτερος απεβίωσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ιπρ, ο Ζορζ Εκ.
Άλλος ένας εργάτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ένας τέταρτος έχει υποστεί σοκ.
Οι τέσσερις εργάτες βρίσκονταν πίσω από μια υπό κατασκευή αποθήκη όταν σημειώθηκε η έκρηξη, υπό συνθήκες οι οποίες αποτελούν το αντικείμενο έρευνας.
Η πόλη Ιπρ δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού για την κατάληψή της δόθηκαν σκληρές μάχες μεταξύ των γερμανικών δυνάμεων και εκείνων της Αντάντ και των συμμάχων της.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο στρατός του Βελγίου έχει απομακρύνει ή εξουδετερώσει περίπου 629 τόνους βομβών, οβίδων και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών, κυρίως γύρω από τις γραμμές των μαχών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη δυτική Φλάνδρα.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας