Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται η Ουκρανία, που έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ ύψους 15 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ωστόσο, το Interfax μετέδωσε πως ο ουκρανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν στην χώρα πριν από τον Απρίλιο. Σφίγγει o κλοιός και για τα χρέη προς την Gazprom.
Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται η Ουκρανία, που έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 15 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πως ο ουκρανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν στην χώρα πριν από τον Απρίλιο.
«Η Ουκρανία είναι απίθανο να λάβει οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ πριν από τον Απρίλιο» δήλωσε ο Αλεξάντρ Σλάπακ.
Την ίδια ώρα, η Μόσχα σφίγγει κι άλλο τον κλοιό λέγοντας πως δεν βλέπει τον λόγο επέκτασης συμφωνίας που προέβλεπε έκπτωση στα χρέη της Ουκρανίας για το φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με την Gazprom, το χρέος της Ουκρανίας για το 2013 και τους πρώτους μήνες του 2014 φτάνει το 1,55 δισ. δολάρια.
«Αν αυτό συνεχίσει να συμβαίνει, υπάρχει κάποιος λόγος να συνεχίσουμε την υπάρχουσα συμφωνία για έκπτωση στις προμήθειες φυσικού αερίου; Όχι» δήλωσε ρώσος υπουργός που δεν κατονομάζεται από το Interfax.
Ο διοικητής της ουκρανικής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε την Παρασκευή ότι υπάρχουν αποθέματα για να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις προς τους δανειστές, ενώ λίγη ώρα αργότερα η Τράπεζα ανακοίνωσεότι έθεσε ανώτατο όριο ημερήσιας ανάληψης από τις ουκρανικές τράπεζες τα 15.000 γρίβνα (1.095 ευρώ).
Το Κίεβο μόνο για φέτος καλείται να αποπληρώσει δάνεια 6 δισ. δολαρίων.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας