ΣΥΡΙΖΑ: Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικά πυροτεχνήματα
«Κυβερνητικά προεκλογικά πυροτεχνήματα» χαρακτηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την ανεργία, προσθέτοντας ότι είναι ανίκανα να την αντιμετωπίσουν. Πρόκειται, προσθέτει, για απλή διαχείριση της ανεργίας με ανακύκλωση ανέργων σε θέσεις προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του, τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι επιτέλους ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε τις προτάσεις του.
«Κυβερνητικά προεκλογικά πυροτεχνήματα» χαρακτηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας, προσθέτοντας ότι είναι ανίκανα να την αντιμετωπίσουν.
Πρόκειται, προσθέτει, για απλή διαχείριση και όχι αντιμετώπιση της ανεργίας με ανακύκλωση ανέργων σε θέσεις προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας ή κατάρτισης που δεν οδηγεί σε εύρεση εργασίας.
Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι επιτέλους ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε τις προτάσεις του.
Για «εμπαιγμό δυο εκατομμυρίων ανέργων» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
ΠΑΣΟΚ: προχωρεί η υλοποίηση των προτάσεων μας
Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, κυρίως γιατί ο κ. Σαμαράς «εξήγγειλε την υλοποίηση της πρότασης της 11ης Ιανουαρίου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, για την δημιουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης».
«Μόνον έτσι θα υπάρξει ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός και ο συντονισμός των δράσεων και των πόρων από το σύνολο της κυβέρνησης (με ενεργή συμμετοχή των αναπτυξιακών υπουργείων) ώστε να ανασχεθεί ο εφιάλτης της ανεργίας, να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.
«Είναι ακόμη θετικό ότι προχωρεί η υλοποίηση των Προγραμμάτων που υιοθετήθηκαν μετά από προτάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό της Κοινωφελούς Εργασίας» καταλήγει.
ΣΥΡΙΖΑ: Κακόγουστη επανάληψη πολυχρησιμοποιημένων πολιτικών
«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικά προεκλογικά πυροτεχνήματα» τονίζει ο Δημ.Στρατούλης, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.
«Τα μέτρα για την ‘αντιμετώπιση’ της ανεργίας που εξήγγειλαν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας είναι μια κακόγουστη επανάληψη πολυχρησιμοποιημένων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτικών διαχείρισης και όχι αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακύκλωσης των ανέργων σε θέσεις προσωρινής, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας ή κατάρτισης που δεν οδηγεί σε εύρεση εργασίας» τονίζει.
«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με προεκλογικού τύπου ληγμένα πυροτεχνήματα, εφόσον συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης, που την αυξάνουν συνεχώς, ιδιαίτερα στους νέους, σε πρωτοφανή ιστορικά για τη χώρα μας επίπεδα» προσθέτει και καταλήγει:
«Η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από μια αριστερή κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα καταστροφικά μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία θέσεων εργασίας με δραστική αύξηση των δημόσιων και κοινωνικών επενδύσεων, ενίσχυση της ρευστότητας, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και αποκατάσταση των λαϊκών εισοδημάτων και πρώτα και κύρια του κατώτερου μισθού».
ΑΝ.ΕΛ: εμπαιγμός 2 εκατ. ανέργων
Για «εμπαιγμό δυο εκατομμυρίων ανέργων» και για «απώλεια της δεδηλωμένης», κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
«Μετά τα 18 μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς στις προηγούμενες εκλογές, από τα οποία δεν εφαρμόστηκε κανένα, η κυβέρνηση που χάνει πλέον την αρχή της δεδηλωμένης, παίζει με την ελπίδα των δυο εκατομμυρίων Ελλήνων, που έστειλε στην ανεργία», τόνισε ο κ. Καμμένος.
«Θα λάβει σύντομα την απάντηση του ελληνικού λαού» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442