Δεύτερο κρούσμα νέας γρίπης των πτηνών στην Κίνα
Οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν το δεύτερο κρούσμα σε άνθρωπο του νέου στελέχους H10N8 της γρίπης των πτηνών. Ασθενής είναι μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο ανατολικά της χώρας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, Xinhua.
Οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν το δεύτερο κρούσμα σε άνθρωπο του νέου στελέχους H10N8 της γρίπης των πτηνών.
Ασθενής είναι μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο ανατολικά της χώρας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, Xinhua.
Η 55χρονη γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο της πόλης Ναντσάνγκ στις 15 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενη για έντονο πονόλαιμο και ζάλη.
Τον Δεκέμβριο, η Κίνα είχε επιβεβαιώσει τον πρώτο θάνατο που οφειλόταν στον ιό, στην ίδια πόλη.
Ένα ακόμα στέλεχος της γρίπης των πτηνών, το Η7Ν9, εμφανίστηκε στην Κίνα τον περασμένο χρόνο και μέχρι στιγμής έχουν μολυνθεί τουλάχιστον 200 άνθρωποι στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ, ενώ οι νεκροί εξαιτίας του ιού έχουν φτάσει τους 52.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Επέστρεψε ο Αντετοκούνμπο, κερδίζουν οι Μπακς: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη κόντρα στους Χόρνετς (113-123)
- Νικορέστης Χανιωτάκης: «Ο Σμαραγδής μου έδωσε το δικαίωμα να επιλέξω εγώ ποιον ρόλο θα ήθελα να υποδυθώ»
- Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης θέλουν να ξαναγράψουν το διεθνές δίκαιο (sic!) – επί το ακροδεξιότερο…
- Σερβία: Άγριο επεισόδιο σε αγώνα kickboxing – Μπήκαν στο ρινγκ και επιτέθηκαν σε Έλληνα αθλητή
- Μαρόκο: Οι ημερομηνίες της ομάδας του Ελ Κααμπί στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Άφρικα
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο



