Έφεση εναντίον της καταδίκης για το «Ρούμπιγκεϊτ» άσκησε ο Μπερλουσκόνι
Έφεση άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εναντίον της καταδίκης του για προαγωγή στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας στην πολύκροτη υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ». Ο Καβαλιέρε έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε επταετή ποινή κάθειρξης με αναστολή και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Έφεση άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εναντίον της καταδίκης του για προαγωγή στην πορνεία και κατάχρηση εξουσίας στην πολύκροτη υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ».
Ο Καβαλιέρε έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε επταετή ποινή κάθειρξης με αναστολή και ισόβια στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Το δικαστήριο έκρινε ότι είχε προαγάγει στην πορνεία την -ανήλικη τότε- χορεύτρια σε νάιτ κλαμπ Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, με το ψευδώνυμο «Ρούμπι», και κατόπιν χρησιμοποίησε την εξουσία του για να συγκαλύψει τις έρευνες των αρχών για την υπόθεση.
Η ποινή είχε επιβληθεί με αναστολή διότι εκκρεμούσε η έφεση.
Ο Μπερλουσκόνι προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του στο Εφετείο του Μιλάνου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης του, «πρέπει να αθωωθεί διότι δεν έχει διαπράξει κανένα από τα εν λόγω αδικήματα».
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου του Μιλάνου ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος και πρώην πρωθυπουργός συνευρέθηκε σεξουαλικά με την ανήλικη, τότε, Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, προσφέροντας σε αντάλλαγμα χρηματικά ποσά που κατά κανόνα ήταν της τάξης των 3.000 ευρώ για κάθε συνεύρεση και τιμαλφή».
Η δικαστική αυτή απόφαση του Ιουνίου δεν σχετίζεται με την απόφαση του Αυγούστου, όταν ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε τελεσίδικα για απάτη και φοροδιαφυγή. Βάσει της τελευταίας απόφασης ο Μπερλουσκόνι αποπέμφθηκε από τη Γερουσία.
Ο 77χρονος μεγιστάνας του Τύπου, ο οποίος αρνείται πάντοτε ότι είχε πληρώσει για σεξ, μπορεί να προσαχθεί σε νέα δίκη για την ίδια υπόθεση, αφού οι δικαστές τον κατηγόρησαν κι επίσημα ότι αποπειράθηκε να δωροδοκήσει μάρτυρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- SOS και παγίδες για τα τα ενοίκια: Οι κωδικοί στο νέο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο
- Νέες ταινίες: Η κινηματογραφική ζωή μετά τα Όσκαρ
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός για τον Νετανιάχου – 5 προβλήματα που μπορεί να του λύσει
- The Expla-in Project: Τι συνδέει τον Τραμπ με τον Νετανιάχου;
- Επιθέσεις με drones και πυραύλους στο Κουβέιτ
- Γιατί η Ελλάδα δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα – Τι κάνουν οι χώρες της ΕΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442