Παπαδόπουλος και Σαβιόλα σε εκδήλωση της «Unicef»
Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χαβιέρ Σαβιόλα εκπροσώπησαν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σε εκδήλωση της «UNICEF» για την παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση βίας κατά των παιδιών, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.
Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χαβιέρ Σαβιόλα εκπροσώπησαν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού σε εκδήλωση της «UNICEF» για την παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση βίας κατά των παιδιών, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.
Στην εκδήλωση αυτή που έγινε στην «Στοά του Βιβλίου» απονεμήθηκαν επίσης τα βραβεία «UNICEF 2013» σε μαθητές και σχολεία που αρίστευσαν και προσωπικότητες που συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χαβιέρ Σαβιόλα έδωσαν το βραβείο στα Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» Θεσσαλονίκης (Τάξη Β3), για το πρώτο βραβείο που κατέκτησαν ως το Δημοτικό Σχολείο που είχε φτιάξει την καλύτερη αφίσα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δήλωσε: «Ήταν κάτι πολύ όμορφο και πολύ συγκινητικό. Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το τεράστιο γεγονός. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού για την πρωτοβουλία αυτή.
»Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε περήφανοι γιατί συμμετέχουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα θα είμαστε πάντα δίπλα, και ειδικά τα τελευταία χρόνια το έχουμε δείξει αυτό έμπρακτα, σε ανάλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες, σε μεγάλα γεγονότα μεγάλα, αλλά και σε άλλα, όπου μας έχουν ανάγκη.
»Θα συνεχίσουμε να το προβάλουμε αυτό το γεγονός και να είμαστε πάντοτε δίπλα στα παιδιά. Κι αυτό που θέλουμε και εμείς είναι, εκτός από το ποδόσφαιρο, να προβάλλουμε και τον κανονικό μας εαυτό. Είμαστε μεν ποδοσφαιριστές, αλλά εκτός γηπέδων είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να είμαστε πάντοτε δίπλα και στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη και στο πλευρό του απλού κόσμου».
Από την άλλη ο Σαβιόλα είπε: «Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο σημαντικά. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι, έχουμε καρδιά. Ήταν πολύ όμορφο να βρεθούμε σήμερα σε αυτή την εκδήλωση και να δούμε αυτά τα παιδιά να χαμογελάνε.
»Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν για διάφορους λόγους στον κόσμο, τα προβλήματα της πείνας, τα προβλήματα της αδικίας απέναντι στα παιδιά. Είμαστε συγκινημένοι που είμαστε εδώ και φυσικά πολύ χαρούμενοι που μπορούμε με αυτό τον τρόπο να βοηθάμε».
Ο Αργεντινός επιθετικός έχει ιδρύσει ένα σχολείο ποδοσφαίρου στην Ισπανία. Θα σκεφτόταν να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα είτε από μόνος του είτε σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό; «Υπάρχει μία ποδοσφαιρική σχολή στην Αργεντινή και μία στην Ισπανία. Σημασία έχει να είσαι κοντά στα παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο. Μου αρέσει να μπορώ να προσφέρω την υποστήριξη που χρειάζονται. Και με όποιον τρόπο μπορώ, να συνεχίσω να είμαι κοντά τους», ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χονγκ Κονγκ: Εκλογές στη σκιά της πρόσφατης πολύνεκρης πυρκαγιάς
- Zootopia 2: Σινεμά στην Κίνα γέμισαν σκυλιά – Η πιο viral προβολή της χρονιάς
- Έρευνα: Χαρτογραφήθηκε εκτεταμένο ηφαιστειακό σύστημα στη Μήλο – Υδροθερμικά πεδία έως 230 μ.
- Βορίζια: Σαράντα ημέρες από το μακελειό – Σήμερα το μνημόσυνο του Φανούρη Καργάκη
- «Ολυμπιακός, o κορυφαίος ελληνικός σύλλογος»
- Το 2029 ως σημείο συναγερμού για την Ευρώπη – Πόσο πιθανή είναι μια σύγκρουση με τη Ρωσία;






