Αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι καθηγητές
Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε την Τετάρτη από τους προέδρους των ΕΛΜΕ και έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.
Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε την Τετάρτη από τους προέδρους των ΕΛΜΕ και έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.
Στη μαραθώνια συνεδρίαση, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή τις πρώτες ημέρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, κατακόρυφη πτώση κυρίως λόγω της οικονομικής κόπωσης των απεργών.
Την ίδια στιγμή, περίπου 100 σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.
Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου θα παρατείνεται το σχολικό έτος για τους μαθητές των σχολείων που καταλαμβάνονται για περισσότερες από τρεις ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442