Την έβδομη θέση κατέλαβε η Δέσποινα Σολωμού στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βαρκελώνης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης βαθμολογήθηκε με 89.600, διατηρώντας τη θέση που είχε καταλάβει στον πρωινό προκριματικό.

Στην 4η παρουσία της σε τελικό Παγκοσμίου και μετά το 2009 στη Ρώμη και το 2011 στη Σανγκάη, όπου κατετάγη ξανά 7η, η 23χρονη Ελληνίδα «γοργόνα» βελτίωσε τη βαθμολογία της στην πισίνα του Μονζουίκ, σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να βελτιώσει και τη θέση της (ήταν 7η και το πρωί).

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Βελτίωσα τη βαθμολογία μου κατά ένα βαθμό οπότε είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία μου», δήλωσε η Σολωμού μετά το τέλος του προγράμματός της.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομάσινα (96.800β.), στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κινέζα Ξουετσέν Χουάνγκ (95.500β.). Η Ισπανία πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου της μεταλλίου στη διοργάνωση με την Όνα Καρμπονέλ. Η Καταλανή συγκέντρωσε 94.400 βαθμούς εκτοπίζοντας από το βάθρο την Ουκρανή Άννα Βολόσινα, η οποία ήταν τρίτη το πρωί, αλλά έκανε λάθη και οι κριτές ήταν υπερβολικά αυστηροί μαζί της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ