Ως ωρομίσθιοι θα διδάξουν το μάθημά τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα
Ως ωρομίσθιοι αναμένεται να επιστρέψουν στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Σχολές τον Σεπτέμβριο αρκετοί καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Κι αυτό, καθώς μπορεί οι ειδικότητές τους να καταργούνται, ωστόσο τα μαθήματα θα συνεχιστούν, για να μην μείνουν μετέωροι οι μαθητές που είχαν επιλέξει τις συγκεκριμένες ειδικότητες.
Ως ωρομίσθιοι αναμένεται να επιστρέψουν στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Σχολές τον Σεπτέμβριο αρκετοί καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αφού οι οργανικές τους θέσεις καταργούνται σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η λύση αυτή προκρίνεται από το υπουργείο Παιδείας ώστε οι μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που την προηγούμενη χρονιά παρακολουθούσαν ειδικότητες οι οποίες τώρα καταργούνται να μη μείνουν μετέωροι.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν πως οι «13.165 μαθητές, οι οποίοι από τη σχολική χρονιά 2012-2013 είχαν επιλέξει ειδικότητες επαγγελμάτων που καταργούνται, απρόσκοπτα θα τις ολοκληρώσουν έως να αποφοιτήσουν».
Η διδασκαλία, αναφέρουν, σε αυτούς θα γίνει από ωρομίσθιους καθηγητές και προτεραιότητα για την τοποθέτησή τους θα δοθεί σε όσους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Όσον αφορά τις ειδικότητες, τον Σεπτέμβριο στην πρώτη τάξη των ΕΠΑΣ δεν θα παρέχονται οι ειδικότητες Αργυροχρυσοχοΐας, Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδύματος, Βοηθών Φυσικοθεραπευτών, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθών Φαρμακείων, Αισθητικής και Κομμωτικής Τέχνης.
Επίσης, οι μαθητές που τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν τη δεύτερη τάξη των ΕΠΑΛ δεν θα μπορούν να διαλέξουν ειδικότητες από τους τομείς Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Γραφικών Τεχνών, οι οποίοι καταργούνται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)







































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442