Στο ποτό στρέφονται οι Έλληνες για να… διώξουν το άγχος της κρίσης
Στο αλκοόλ και στις εξαρτησιογόνες ουσίες στρέφονται πλέον αρκετοί Έλληνες προκειμένου να «σβήσουν» το άγχος και την ανασφάλεια που τους έχει προκαλέσει η κρίση. Βάσει έρευνας, από το ποτό απέχουν μόλις το 8% των ανδρών και το 30% των γυναικών. Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τη σημαντική αύξηση του ποσοστού των 15χρονων που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση.
Στο αλκοόλ και στις εξαρτησιογόνες ουσίες στρέφονται πλέον αρκετοί Έλληνες προκειμένου να «σβήσουν» το άγχος και την ανασφάλεια που τους έχει προκαλέσει η κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», Σπύρος Ντουράκης, από το ποτό απέχουν μόλις το 8% των ανδρών και το 30% των γυναικών.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τη σημαντική αύξηση του ποσοστού των 15χρονων μαθητών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση. Ειδικότερα, ένας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. ‘Ένα στα τέσσερα αγόρια και ένα στα πέντε κορίτσια ηλικίας 15 ετών πίνουν σε κάθε έξοδό τους τουλάχιστον 3 ποτά.
Επίσης, ένας στους δύο φοιτητές υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την απόδοσή του στα μαθήματα.
Τα παραπάνω συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 39ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ) που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22 – 25 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Gift card από τα Public: Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της επιλογής
- Ξεμπλοκάρει η οικοδομή – Σε ποιες περιοχές καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Σέιμπεν Λι – Οδεύει προς Εφές
- Περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
- ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνη η κυβέρνηση για την ταλαιπωρία στην εθνική οδό
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442