Στο ποτό στρέφονται οι Έλληνες για να… διώξουν το άγχος της κρίσης
Στο αλκοόλ και στις εξαρτησιογόνες ουσίες στρέφονται πλέον αρκετοί Έλληνες προκειμένου να «σβήσουν» το άγχος και την ανασφάλεια που τους έχει προκαλέσει η κρίση. Βάσει έρευνας, από το ποτό απέχουν μόλις το 8% των ανδρών και το 30% των γυναικών. Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τη σημαντική αύξηση του ποσοστού των 15χρονων που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση.
Στο αλκοόλ και στις εξαρτησιογόνες ουσίες στρέφονται πλέον αρκετοί Έλληνες προκειμένου να «σβήσουν» το άγχος και την ανασφάλεια που τους έχει προκαλέσει η κρίση.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», Σπύρος Ντουράκης, από το ποτό απέχουν μόλις το 8% των ανδρών και το 30% των γυναικών.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία για τη σημαντική αύξηση του ποσοστού των 15χρονων μαθητών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη σε εβδομαδιαία βάση. Ειδικότερα, ένας στους τρεις 15χρονους καταναλώνει κάποιο οινοπνευματώδες ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. ‘Ένα στα τέσσερα αγόρια και ένα στα πέντε κορίτσια ηλικίας 15 ετών πίνουν σε κάθε έξοδό τους τουλάχιστον 3 ποτά.
Επίσης, ένας στους δύο φοιτητές υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την απόδοσή του στα μαθήματα.
Τα παραπάνω συμπεράσματα παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση του 39ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ) που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22 – 25 Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς αναγνωρίζονται τα πλασματικά χρόνια στο Δημόσιο
- «Συνωστισμός και Σιωπή: Η Ελλάδα των αντιθέσεων σε επίπεδο δήμων»
- Βαλέρια Χοψονίδου: Σοβαρό χειρουργείο για τον 8 μηνών γιο της – Τι είπε για την περιπέτεια
- Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Πανιώνιο εκτός έδρας – «Μάχη» ΑΕΚ και Ηρακλή στη «Sunel Arena»
- «Η σιωπή είναι συνενοχή» – Ανοιχτή επιστολή Ανδρουλάκη σε υπουργούς και δημόσιους αξιωματούχους που υπήρξαν στόχοι υποκλοπών και του Predator
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. – Τι λέει η Δημογλίδου
- «Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Μάικ Τζέιμς και τον Ολιβιέ Ενκάμουα»
- Η επιστήμη ξέρει ποια είναι η χειρότερη ώρα για να φας γλυκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/marek-piwnicki-vOGENinKryI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442