Συνεργάτες του Θάτσι θεωρούνται ύποπτοι στην υπόθεση εμπορίας οργάνων
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, Σαΐπ Μούγια και ο πρώην υπουργός Υγείας, Αλιούς Γκάσι είναι μεταξύ οκτώ υπόπτων στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων που ερευνά η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex).
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, Σαΐπ Μούγια και ο πρώην υπουργός Υγείας, Αλιούς Γκάσι είναι μεταξύ οκτώ υπόπτων στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων που ερευνά η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex).
Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ του Κοσόβου, επικαλούμενα πηγές από το γραφείο της εισαγγελίας της ΕΕ, οι Γκάσι και Μούγια είναι στη λίστα των υπόπτων και «το κατηγορητήριο αναμένεται πολύ γρήγορα».
Ο σύμβουλος του Χασίμ Θάτσι και ο πρώην υπουργός Υγείας θεωρούνται ύποπτοι ότι εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική επιρροή και τη σχέση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου για να συγκαλύψουν τις περιπτώσεις 30 παράνομων μεταμοσχεύσεων νεφρών στην κλινική Medicus της Πρίστινας το 2008.
Οι δωρητές των οργάνων επιστρατεύονταν από φτωχές χώρες ανατολικοευρωπαϊκών και χωρών της κεντρικής Ασίας με την υπόσχεση ότι για το ζωτικό όργανο που θα έδιναν, θα λάμβαναν 15.000 ευρώ.
Οι λήπτες προέρχονταν κυρίως από το Ισραήλ και πλήρωναν περίπου 100.000 για το ζωτικό όργανο.
Στο τέλος του περασμένου μήνα πέντε άτομα καταδικάστηκαν για το παράνομο εμπόριο οργάνων στην κλινική Medicus.
Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επιβλήθηκε στο διευθυντή της κλινικής, γιατρό Λούφτι Ντερβίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442