Πέθανε ο δημιουργός των κινηματογραφικών «τεράτων», Ρέι Χαριχάουζεν
Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 92 ετών ένας από τους πρωτοπόρους των ειδικών εφέ, ο Ρέι Χαριχάουζεν. Ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύασε κινηματογραφικά τέρατα σε μία εποχή που δεν χρησιμοποιούνταν τα ψηφιακά εφέ και οι σύγχρονοι υπολογιστές.
Απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 92 ετών ένας από τους πρωτοπόρους των ειδικών εφέ, ο Ρέι Χαριχάουζεν.
Ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύασε κινηματογραφικά τέρατα σε μία εποχή που δεν χρησιμοποιούνταν τα ψηφιακά εφέ και οι σύγχρονοι υπολογιστές.
Είχε κατασκευάσει σειρά μυθικών πλασμάτων και τεράτων σε ταινίες όπως οι: It Came From Beneath The Sea (1955), 20 Million Miles to Earth (1957), Mysterious Island (1961), One Million Years BC (1966), The Valley Of Gwangi (1969) και το Clash Of The Titans (1981).
Κινηματογραφική ιστορία θα έγραφε, όμως, με τη σκηνή της μάχης των σκελετών στην ταινία Ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες (1963).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία
- Capital Link: Καταλύτης ανάπτυξης τα νέα έργα υποδομών στην Ελλάδα
- Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός 0-1: Διπλό στις Σέρρες με «υπογραφή» Ματσάν
- Σοκαριστικό τροχαίο έξω από την Αμφίκλεια – Συγκρούστηκαν δύο νταλίκες και ένα ΙΧ
- Παρά τους δασμούς του Τραμπ, η οικονομία της ΕΕ αναπτύσσεται περισσότερο από το αναμενόμενο το 2025





