«Ροζ» διάσταση στα οικονομικά του Kέινς δίνει σκωτσέζος πανεπιστημιακός
Ένας σκωτσέζος καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προκάλεσε σάλο με τα σχόλια που έκανε για τον διάσημο οικονομολόγο Τζον Μέιναρντ Κέινς. Ο Νίαλ Φέργκουσον κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση του Κέινς ότι «μακροχρόνια όλοι θα είμαστε νεκροί», λέγοντας ότι είναι λογικό να τα λέει αυτά ένας άνθρωπος χωρίς παιδιά, που στην τελική ήταν γκέι. Τελικά ζήτησε συγγνώμη.
Ένας σκωτσέζος καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προκάλεσε σάλο με τα σχόλια που έκανε για τον διάσημο οικονομολόγο Τζον Μέιναρντ Κέινς.
Όπως μετέδωσε το BNC, ο Νίαλ Φέργκουσον βρισκόταν σε συνέδριο στην Καλιφόρνια όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση του Κέινς ότι «μακροχρόνια όλοι θα είμαστε νεκροί».
«Είναι λογικό να είναι τόσο αναίσθητος για το μέλλον ένας άνθρωπος χωρίς παιδιά, που στην τελική ήταν γκέι» φέρεται να είπε.
Το σχόλιο όμως αυτό προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο καθηγητής να ζητήσει συγγνώμη. Με μήνυμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα τόνισε ότι προφανέστατα όσοι δεν έχουν παιδιά νοιάζονται εξίσου για τις επόμενες γενιές και ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ομοφοβικός.
O Tζον Μέιναρντ Κέινς υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους οικονομολόγους του 20ού αιώνα. Γεννήθηκε το 1883 και πέθανε το 1946.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν γνώριζε για την επίθεση των Ισραηλινών στη Flotilla – Πράξαμε το καθήκον μας
- «Η κυβερνητική πλειοψηφία για πρώτη φορά υιοθετεί τη θέση μας» – Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
- Στην κυριότητα του Δήμου Αγίας Παρασκευής το Κτήμα Σιστοβάρη
- Βρετανία: Νίκη του ακροδεξιού Φάρατζ στις τοπικές εκλογές – Σημαντικές απώλειες για το Εργατικό Κόμμα Στάρμερ
- Άτυχος ξανά ο Γιαζίτζι, νέα ρήξη χιαστού (pic)
- Ετοιμάζεται οδικός χάρτης για την προστασία και διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας




