Σώθηκε ο Πλατανιάς, τρέχει να προλάβει ο Παναθηναϊκός
Σπουδαία νίκη πέτυχε απόψε ο Πλατανιάς, καθώς για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού, με γκολ του Ναζλίδη στο 4ο λεπτό. Έτσι οι Πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΠΑΣ στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και παρέμειναν τρεις βαθμούς πίσω από τους Γιαννιώτες που βρίσκονται στη 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Σπουδαία νίκη πέτυχε απόψε ο Πλατανιάς, καθώς για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού, με γκολ του Ναζλίδη στο 4ο λεπτό. Έτσι οι Πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΠΑΣ στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και παρέμειναν τρεις βαθμούς πίσω από τους Γιαννιώτες που βρίσκονται στη 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν, καθώς στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 4ο λεπτό ο Κανακούδης σέντραρε και ο Ναζλίδης με δυνατή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Πλατανιά. Στην συνέχεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν συντριπτικά την κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.
Ο Ζέκα στο 8` σούταρε με καλές προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 20` ο Κηπουρός μπλόκαρε την μπάλα από την κεφαλιά του Εσπάρθα.
Στο 34`, ο Σπυρόπουλος έκανε παράλληλη σέντρα προς την περιοχή των Κρητών, όμως κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και στο επόμενο λεπτό ο Μαυρίας σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Κηπουρός απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά με στόχο να ανατρέψουν το σκορ.
Ετσι, επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έπαιζαν τον Πλατανιά στα 2/3 του γηπέδου, όμως δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων, είτε λόγω δυστοκίας των επιθετικών, είτε λόγω ικανοτήτων του Κηπουρού, που στο 56`, στο 61` και στο 82` απέκρουσε τα σουτ του Κουίνσι.
Οσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Αναστασιάδη ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα και δεν δυσκολεύθηκαν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Κηπουρού, φεύγοντας απ΄το ΟΑΚΑ με τρεις βαθμούς που ισοδυναμούν με εξασφάλιση της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.
Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, απογοήτευσε για ακόμη μία φορά, γνώρισε την τρίτη εντός έδρας ήττα του κι εξακολουθεί να «δίνει μάχη» για μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.
Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, ανήκει στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 84ο λεπτό, όταν ο Καρνέζης απέκρουσε ασταθώς σουτ του Ποτουρίδη έξω από την περιοχή και ο επερχόμενος Αναστασάκος έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ.
** Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Γάλλος πρώην αστέρας του διεθνούς ποδοσφαίρου, Ερίκ Καντονά, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα μας για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τα παραδοσιακά ντέρμπι.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες : Μαρίνος, Ζέκα – Κανακούδης, Μαραγκουδάκης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (69` Ντίνας), Εσπάρθα (46` Κουίνσι), Καζιγιάμα, Τοτσέ (46` Φιγκερόα).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40` Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τετέ (60` Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Γιάννου (72` Γιακουμάκης).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πηγές ΠΑΣΟΚ: Τα ερωτήματα που δεν απάντησε ο «Φραπές» επικαλούμενος «το δικαίωμα της σιωπής»
- Καλάμπρια: «Στόχος μου να κατακτήσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό»
- Inflammaging: Η σιωπηλή διαδικασία που «κλέβει» την νέοτητά μας
- Στρασβούργο: Ο 11χρονος από την Ουκρανία που έκανε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λυγίσει
- Ο φυσικός τρόπος να νιώσεις 10 χρόνια νεότερος
- Γιατί ο Δεκέμβριος “τεστάρει” τον οργανισμό και πώς βοηθά η Ελαιοκανθάλη


