«Εκκαθάριση» της Συρίας μετά την επίθεση στη Δαμασκό υπόσχεται ο Άσαντ
Η Συρία θα «εκκαθαριστεί», λέει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τέμενος στην Δαμασκό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 49 άνθρωποι, ανάμεσά τους και επιφανής σουνίτης ιερωμένος που υποστήριζε το καθεστώς.
Η Συρία θα «εκκαθαριστεί», λέει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μετά την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τέμενος στην Δαμασκό, στην οποία έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, 49 άνθρωποι, ανάμεσά τους και επιφανής σουνίτης ιερωμένος που υποστήριζε το καθεστώς.
«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον συριακό λαό για το μαρτύριο του σεΐχη Μοχάμαντ Σαΐντ αλ-Μπούτι, της μεγάλης αυτής προσωπικότητας της Συρίας και του ισλαμικού κόσμου» τόνισε ο Ασαντ.
«Σε σκότωσαν πιστεύοντας πως θα σβήσουν τη φωνή του ισλάμ και της πίστης στη χώρα…σε σκότωσαν για να μπορέσουν να σβήσουν τη φωνή απέναντι στις ιδέες τους του σκοταδισμού που έχουν στόχο να καταστρέψουν τις αρχές της θρησκείας μας» συνέχισε ο Ασαντ.
«Ορκίζομαι στον συριακό λαό πως το αίμα σου και αυτό του εγγονού σου και όλων των μαρτύρων της χώρας δεν θα έχει χυθεί άδικα, διότι είμαστε πιστοί στις ιδέες σου και θα πολεμήσουμε τον σκοταδισμό και την απιστία τους μέχρι να καθαρίσουμε τη χώρα» τόνισε ο Ασαντ.
Χθες Πέμπτη, καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά στο τέμενος Αλ-Ιμάν στην συνοικία Μαζράα της βόρειας Δαμασκού με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 49 πιστοί, ανάμεσά τους ο αλ-Μπούτι και ο εγγονός του.
Οι συριακές αρχές κήρυξαν εθνικό πένθος την Παρασκευή και το Σάββατο στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442