Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας στην Πορτογαλία
Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο, σε 30 πόλεις της Πορτογαλίας μετά το κάλεσμα μη πολιτικού κινήματος, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες κινητοποιήσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους.
Διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Σάββατο, σε 30 πόλεις της Πορτογαλίας μετά το κάλεσμα μη πολιτικού κινήματος, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να συγκεντρώσει σε ανάλογες κινητοποιήσεις εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλους.
Οι διαδηλώσεις οργανώνονται από το κίνημα της 15ης Σεπτεμβρίου, όπως ονομάστηκε. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την άφιξη της τρόικας στη Λισαβόνα.
Η τρόικα καλείται να ελέγξει τα μέτρα που εφαρμόζει η πορτογαλική κυβέρνηση σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε το 2011.
«Πιστεύουμε πως θα είναι μια τεράστια διαδήλωση» δήλωσε την Παρασκευή ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Νούνιο Ράμος ντε Αλμέιδα.
«Θέλουμε να δείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικές στην λιτότητα, πως είναι εφικτή μια διαφορετική πολιτική» τόνισε.
Το κίνημα είναι ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοίνωσε πως συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον πορτογαλικό λαό θα πραγματοποιηθούν και στο εξωτερικό: στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Μαδρίτη, την Βοστώνη και την Βαρκελώνη.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, όπως και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, οι συνταξιούχοι και οι στρατιωτικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 7 τραυματίες
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442