Παύθηκε η διευθύντρια του Νοσοκομείου Τρίπολης μετά την έφοδο χρυσαυγιτών
Παύθηκε από τα καθήκοντα της, με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, η διευθύντρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Την περασμένη Τετάρτη η διευθύντρια είχε επιτρέψει σε μέλη της Χρυσης Αυγης να μπουν στο νοσοκομείο για να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα αλλοδαπών νοσοκόμων.
Παύθηκε από τα καθήκοντα της η διευθύντρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Ελένη Σιουρούνη.
Την περασμένη Τετάρτη η διευθύντρια είχε επιτρέψει σε μέλη της Χρυσης Αυγής να μπουν στο νοσοκομείο για να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα αλλοδαπών νοσοκόμων.
Την αποπομπή της αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος όταν ενημερώθηκε γιατη στάση της.
Από την πλευρά της πάντως η κ. Σιουρούνη υποστηρίζει ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις της και έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών».
«Κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι ‘αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου’, ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες. Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του. Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό. Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα. Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Μιλώντας στο ArcadiaPortal.gr η κ. Σιουρούνη είχε υποστηρίξει ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο, ενώ επισήμανε ότι δεν έχει το δικαίωμα από το νόμο να προβεί σε ελέγχους των στοιχείων, επικαλούμενη θέμα προσωπικών δεδομένων.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.