
Στην επόμενη φάση προχωρούν και οι πέντε μνηστήρες για τη ΔΕΠΑ
Στην τελική φάση του διαγωνισμού προχωρούν και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ, σύµφωνα µε οµόφωνη απόφαση του διοικητικού συµβουλίου του ΤΑΙΠΕ∆, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη.
Στην τελική φάση του διαγωνισμού προχωρούν και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ, σύµφωνα µε οµόφωνη απόφαση του διοικητικού συµβουλίου του ΤΑΙΠΕ∆, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πέντε φορείς, που υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές και προχωρούν στην τελική φάση, είναι οι εξής:
- Gazprom για την ∆ΕΠΑ
- Μ&Μ GasCo για την ∆ΕΠΑ
- Negusneft (Sintez Group) για την ∆ΕΠΑ και τον ∆ΕΣΦΑ
- PPF & ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ∆ΕΣΦΑ
- Socar για την ∆ΕΣΦΑ
Η συζήτηση για την έγκριση των τευχών του διαγωνισµού θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συµβουλίου του ΤΑΙΠΕ∆, που θα πραγµατοποιηθεί την επόµενη εβδοµάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τις μέχρι στιγμής μη ανταγωνιστικές προσφορές, η Gazprom προσφέρει (μόνο για τη ΔΕΠΑ) 800- 900 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Negusneft 1,6 έως 1,8 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και η Socar του Αζερμπαϊζάν περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει τον τελικό λόγο για το ποια από τις δύο εταιρείες θα κινηθεί στη σκακιέρα της αποκρατικοποίησης.
Την απόφαση για την τύχη του διαγωνισμού θα τη λάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εντός Μαρτίου θα επισκεφθεί την αμερικανική και τη ρωσική πρωτεύουσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442