H Microsoft έχει πουλήσει 60 εκατομμύρια άδειες χρήσης για τα Windows 8 στις 10 πρώτες εβδομάδες από το λανσάρισμά τους τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας στο Consumer Electronics Show (CES) του Λας Βέγκας.

Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί ένα «στέρεο αλλά όχι θεαματικό ντεμπούτο» για το νέο λειτουργικό σύστημα, σχολιάζει την Τετάρτη το Reuters. Η νέα έκδοση δεν έχει πάντως αναζωογονήσει τις πωλήσεις νέων υπολογιστών, όπως θα ήλπιζαν οι κατασκευαστές, ενώ η απήχηση των συσκευών αφής με Windows είναι ακόμα χαμηλή.

Τα στοιχεία πωλήσεων ανακοινώθηκαν στη CES 2013 από την Τάμι Ρέλερ, οικονομική διευθύντρια στο τμήμα Windows της Microsoft. Όπως είπε, ο ρυθμός πωλήσεων των Windows 8 είναι συγκρίσιμος με το ρυθμό πωλήσεων των Windows 8 όταν κυκλοφόρησαν το 2009.

Δείτε ακόμα: Τα Windows 7 ξεπέρασαν τα XP ως το δημοφιλέστερο λειτουργικό για desktop PC

Τους πρώτους εννέα μήνες της κυκλοφορίας τους, όταν οι πωλήσεις υπολογιστών βρίσκονταν ακόμα χαμηλότερα από σήμερα, τα Windows 7 πουλούσαν γύρω 20 εκατομμύρια άδειες χρήσης το μήνα.

Η Ρέλερ δεν διευκρίνισε πόσες άδειες χρήσης αντιστοιχούν σε πωλήσεις χονδρικής στους κατασκευαστές PC και πόσες σε αναβαθμίσεις.

Τα Windows 8 καταργούν το κουμπί «Έναρξης» για χάρη μιας οθόνης με δυναμικά πλακίδια γνωστά ως tiles. Η αλλαγή αυτή επιτρέπει στο νέο λειτουργικό να τρέχει πιο άνετα σε οθόνες αφής, έχει όμως δυσαρεστήσει ορισμένους χρήστες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ