Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Αλαβάνου ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν τομή

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Αλαβάνου ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν τομή

«Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στην τηλεόραση του Σκάι. Υποστήριξε μάλιστα πως «αν είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε άλλο κλίμα σήμερα», σημειώνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, και ότι πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην ευρωζώνη είναι ακμαίες. Για «μαύρη κωμωδία» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος στην τηλεόραση του Σκάι.

Υποστήριξε μάλιστα πως «αν είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε άλλο κλίμα σήμερα», σημειώνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, και ότι πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην ευρωζώνη είναι ακμαίες.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο μόνο με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχει μεν κυβερνητική προοπτική γι’ αυτόν, αλλά το ζητούμενο είναι ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει, καθώς η παραμονή στην ευρωζώνη δεν θα φέρει πρόοδο στην Ελλάδα.

Για το ΚΚΕ είπε ότι είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σε σχέση με την κριτική του για την ευρωζώνη, αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του και αρνείται να κάνει συνεργασία».

Τέλος, για τη Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι είναι μια καθαρή απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και ότι θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.

Κεδίκογλου: «Μαύρη κωμωδία»

«Τη μαύρη κωμωδία ‘επιστροφή στη δραχμή’ ανεβάζει σήμερα στο θέατρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, παραχωρώντας, όμως, αυτή τη φορά την καρέκλα του σκηνοθέτη στο μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο και με βοηθό παραγωγής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή δηλώσεις του κ. Αλαβάνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του δήλωσε στην εφημερίδα: «Ο Αλέκος Αλαβάνος, κατ’ αρχάς, δεν έπρεπε να είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, όμως, θεωρώ ότι ο δρόμος για ένταξη στο ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου και του Μετώπου στο οποίο ηγείται, πρέπει να είναι ανοικτός».

«Το μόνο θέατρο που θα δεχτεί να ανεβάσει ένα τέτοιο ‘έργο’ είναι αυτό του παραλόγου» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο