Την πολιτική λιτότητας υπερασπίζεται ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα πρωτοφανούς λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή του με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος πλήττει «πολλούς ανθρώπους», αλλά υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στη διάρκεια του πρώτου της έτους στην εξουσία. Τα μέτρα «είναι απολύτως απαραίτητα» είπε.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα πρωτοφανούς λιτότητας που έχει υιοθετήσει η κυβέρνησή του με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος πλήττει «πολλούς ανθρώπους», αλλά υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στη διάρκεια του πρώτου της έτους στην εξουσία.
«Είναι αλήθεια ότι τα μέτρα που παίρνουμε πλήττουν πολλούς ανθρώπους» είπε ο Μ.Ραχόι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.
«Όμως είναι απολύτως απαραίτητα» πρόσθεσε.
«Γνωρίζαμε ότι το 2012 θα ήταν μια κακή χρονιά» σημείωσε ο Ραχόι. «Το 2013 θα είναι καλύτερο και το 2014 θα επιστρέψει η ανάκαμψη» πρόσθεσε.
Έναν χρόνο μετά τη νίκη του Λαϊκού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές, το οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα βγάλει την Ισπανία από την κρίση, η χώρα βρίσκεται για δεύτερη χρονιά σε ύφεση, ενώ το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 25%.
Η κυβέρνηση Ραχόι, σε μια προσπάθεια να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας που το 2011 έφτασε στο 9,4% του ΑΕΠ, σχεδιάζει να εξοικονομήσει 150 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014 μέσω περικοπής δαπανών και αύξησης των φόρων.
Η κυβέρνηση αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ισπανίας κατά 1,5% φέτος και 0,5% για το 2013.
Όμως, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι προβλέψεις αυτές είναι μάλλον αισιόδοξες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Η επιστροφή του Φαλ στη δράση, το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και το βάθος στη θέση του σέντερ»
- «And Just Like That…»: Σε δημοπρασία η εμβληματική γκαρνταρόμπα και τα αντικείμενα της σειράς
- Γάζα: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό Αλ-Μπουρέιτζ σκότωσε τουλάχιστον 6 Παλαιστινίους
- Η τελευταία στροφή της Euroleague: Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μπει στην εξάδα
- Εκλογές στο Περού: Φαβορί η δεξιά Φουχιμόρι – Εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις και σύσφιγξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ
- Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον «ιπτάμενο ιερέα»
- Έλληνες εργαζόμενοι: Αυξάνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης, βυθίζεται η ευημερία
- Συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν σε κλίμα αμοιβαίας δυσπιστίας – Έφτασε στο Πακιστάν η αμερικανική αντιπροσωπεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442