Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ήταν συνοδός η σύζυγος του Γερμανού πρώην προέδρου

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι ήταν συνοδός η σύζυγος του Γερμανού πρώην προέδρου

Η πρώην πρώτη κυρία της Γερμανίας Μπετίνα Βουλφ διαψεύδει κατηγορηματικά τη φήμη ότι υπήρξε συνοδός πολυτελείας σε αυτοβιογραφικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν ευρέως στη Γερμανία υποστήριζαν ότι η 38χρονη Μπετίνα Βουλφ στο παρελθόν εργαζόταν ως συνοδός για επιχείρηση ή ακόμη και για έναν οίκο ανοχής του Βερολίνου. «Όλα αυτά είναι βλακείες», γράφει.

Η πρώην πρώτη κυρία της Γερμανίας Μπετίνα Βουλφ διαψεύδει κατηγορηματικά τη φήμη ότι υπήρξε συνοδός πολυτελείας σε αυτοβιογραφικό βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη.

«Δεν εργάστηκα ποτέ ως συνοδός πολυτελείας. Όλα αυτά είναι βλακείες», γράφει η σύζυγος του πρώην προέδρου Κρίστιαν Βουλφ στο βιβλίο της που τιτλοφορείται «Πέρα από το πρωτόκολλο».

Συγκεκριμένα, σε κεφάλαιο με τίτλο «Οι φήμες» η Μπετίνα αφιερώνει οκτώ σελίδες στις διαδόσεις και τις συκοφαντίες σε βάρος της.

Ο Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι εμπλεκόταν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν ευρέως στη Γερμανία υποστήριζαν ότι η 38χρονη Μπετίνα Βουλφ στο παρελθόν εργαζόταν ως συνοδός, με το ψευδώνυμο Λαίδη Βικτόρια, για επιχείρηση με την ονομασία «Σατό Όσναμπρικ» ή ακόμη και για έναν οίκο ανοχής του Βερολίνου, τον «Άρτεμις».

Η Βουλφ έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της Google, κατηγορώντας την ότι διασπείρει τις φήμες.

Όταν κάποιος πληκτρολογήσει το όνομα της πρώην πρώτης κυρίας το Google του προτείνει αυτόματα ως συνοδευτική επεξήγηση τις λέξεις «ιερόδουλος» και «συνοδός».

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πάντως ότι η Google έχει ήδη μηνυθεί πέντε φορές στη Γερμανία για το λόγο αυτό αλλά σε όλες τις περιπτώσεις δικαιώθηκε. Οι λέξεις που συνοδεύουν τα ονόματα δεν επιλέγονται από το Google αλλά εμφανίζονται με βάση τη συχνότητα των αναζητήσεων που έχουν κάνει άλλοι χρήστες, διευκρίνισε.

Ο Κρίστιαν Βουλφ ήταν ο νεότερος πρόεδρος της Γερμανίας. Παραιτήθηκε όμως όταν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας (2003-10), για να εξασφαλίσει διάφορα οικονομικά προνόμια. Στο βιβλίο της η Μπετίνα Βουλφ απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες διαφθοράς που βαρύνουν τον σύζυγό της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο