Άνοδο 0,81% στις 623,22 μονάδες κατέγραψε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 623,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%. Μοχλό της ανόδου αποτέλεσαν τα κέρδη της Coca Cola 3E και του ΟΠΑΠ, ενώ υποχώρησαν οι τράπεζες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 16,313 εκατ. ευρώ.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Μοχλό της ανόδου αποτέλεσαν τα κέρδη της Coca Cola 3E και του ΟΠΑΠ, ενώ υποχώρησαν οι τράπεζες.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 623,22 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,81%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε μικρό εύρος διακύμανσης 8 μονάδων, καταγράφοντας ανώτερη τιμής τις 626,18 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,29%.
Ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 51 πτωτικά και 29 παρέμειναν σταθερές.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 16,313 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,59%, ενώ ο δείκτης
της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,13 %.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+2,54%), των Ταξιδιών (+2,24%), των Κατασκευών (+1,54%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,33%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-2,54%), των Τραπεζών (-1,99%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,18%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola 3E (+2,55%), του ΟΠΑΠ (+2,33%), της Τιτάν (+1,80%) και της Jumbo (+1,59%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Κύπρου (-4,00%), της Εθνικής (-2,33%), της Πειραιώς (-2,31%) και της ΔΕΗ (-2,09%).
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Πήγασος +20,00%, Σέλμαν (κo) +19,55%, Olympic Catering +19,05% και ATTI-KAT +18,75%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Unibios -14,14%, Ακρίτας -10,00%, ΑΛΚΟ -9,82% και Inform Λύκος -9,60%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442