Στο λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι για τα ακίνητα, αντιμέτωποι με κατασχέσεις οι οφειλέτες
Στα τέλη Ιουλίου, και συγκεκριμένα το διήμερο 28-29 Ιουλίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, ενώ για τις απλήρωτες οφειλές δεν θα κόβεται το ρεύμα, αλλά θα ενημερώνονται οι εφορίες, οι οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να τις διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.
Στα τέλη Ιουλίου, και συγκεκριμένα το διήμερο 28-29 Ιουλίου, θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012. Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με το Έθνος, η τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.
Φέτος δίνεται η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Όσοι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το χαράτσι δεν κινδυνεύουν με διακοπή του ρεύματος, καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Βήμα 99,5. «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αναζητούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο να διευκολυνθούν όσο γίνεται περισσότερο οι πολίτες, αλλά από την άλλη πλευρά να αντιμετωπίσει και το ταμειακό πρόβλημα της ΔΕΗ» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
Πάντως, όπως αναφέρει το Έθνος, για τις οφειλές θα ενημερώνονται οι εφορίεςοι οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να τις διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442