Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κροατία εξασφάλισε μία θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των Γυναικών, καθώς στον σημερινό προημιτελικό επικράτησε 59-56 του Καναδά. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Τσεχία έκαμψε την αντίσταση της Ιαπωνίας με 53-47 και εξασφάλισε για τρίτη διαδοχική φορά μία θέση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Ιστορική πρώτη πρόκριση σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών και για την «οικοδέσποινα» του προολυμπιακού τουρνουά Τουρκία μετά τη νίκη της 72-58 επί της Αργεντινής, ενώ η Γαλλία συνέτριψε 80-63 την Κορέα και έκλεισε και αυτή θέση για Λονδίνο.
Με χωρητικότητα 135.000 θεατών, το στάδιο Trong Dong στο Βιετνάμ φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο αθλητικό στάδιο στον κόσμο και σύμβολο της νέας εποχής της χώρας.
Τι έκανε ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου Μάνουελ Νόιερ όταν ήταν παιδί; Ποιούς άλλους τερματοφύλακες παραδέχεται; Ποια η φιλοσοφία του ως γκολκίπερ; Θέλει να κάνει σόου στο γήπεδο;