Για αλματώδη αύξηση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών προειδοποιούν καρδιολόγοι
Η κρίση οδηγεί σε σε αλματώδη αύξηση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα, εκτίμησαν καρδιολόγοι σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, διαπιστώνοντας μάλιστα ότι αρκετοί καρδιοπαθείς εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους, ή καθυστερούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.
Η κρίση οδηγεί σε σε αλματώδη αύξηση των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα, εκτίμησαν καρδιολόγοι σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, διαπιστώνοντας μάλιστα ότι αρκετοί καρδιοπαθείς εγκαταλείπουν τη θεραπεία τους, ή καθυστερούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος.
Τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια «θερίζουν» ως αποτέλεσμα της ανέχειας και της κακής ψυχολογικής κατάστασης των πολιτών, δήλωσαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας Γεώργιος Θεοδωράκης και ο εκλεγείς πρόεδρος του Κολεγίου Ιωάννης Λεκάκης.
Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 8ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας, οι ειδικοί ανέφεραν πολλοί Έλληνες πλήττονται και από κατάθλιψη, η οποία τετραπλασιάζει τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και διπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Τόνισαν, επίσης, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται όλο και περισσότερες περιπτώσεις καρδιοπαθών που αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής στα έξοδα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεκάκης, είναι συχνό πλέον το φαινόμενο οι καρδιοπαθείς να μην παίρνουν τα φάρμακά τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και συμμετοχές της τάξεως των 25 ευρώ. «Όλο και πιο συχνά μας ζητούν να τους γράψουμε φθηνότερα φάρμακα και μας ρωτούν αν μπορούν να τα διακόψουν για κάποιο διάστημα».
Ο κ. Θεοδωράκης, από την πλευρά του, παρατήρησε ότι υπήρξε καρδιοπαθής ασθενής του που είχε σοβαρές ενοχλήσεις για πέντε ημέρες, αλλά απέφευγε να τον επισκεφθεί, καθώς δεν είχε χρήματα για την επίσκεψη, αγνοώντας ότι το ταμείο του θα μπορούσε να καλύψει το κόστος.
Οι καρδιολόγοι αναφέρθηκαν και στο πρόβλημα των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, όπου η προσέλευση έχει αυξηθεί αλλά τα χειρουργεία μειώνονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές: Δεν είναι σκάνδαλα ενός απρόσωπου βαθέος κράτους αλλά του προσωπικού κράτους Μητσοτάκη
- «Έτριψε το αηδιαστικό αιδοίο της επάνω μου» – Η Ρούμπι Ρόουζ καταγγέλει την Κέιτι Πέρι για σεξουαλική επίθεση
- Τα must‑have προϊόντα για το απόλυτο no‑makeup makeup look
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442