Ανησυχία για δεκάδες νεκρούς από κατολίσθηση εκφράζουν οι Αρχές του Αφγανιστάν
Σεισμικές δονήσεις στο Αφγανιστάν προκάλεσε κατολίσθηση που έθαψε σπίτια σε ορεινό χωριό της χώρας. Οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.
Σεισμικές δονήσεις στο Αφγανιστάν προκάλεσε κατολίσθηση που έθαψε σπίτια σε ορεινό χωριό της χώρας. Οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.
Δύο σεισμοί, μεγέθους 5,4 και 5,7 βαθμών έπληξαν το βόρειο Αφγανιστάν τη Δευτέρα, παρασέρνοντας λάσπη και βράχους σε απομακρυσμένο οικισμό.
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαγκλάν δήλωσε ότι 22 σπίτια θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη, αλλά μόνο οι σοροί δύο γυναικών έχουν ανασυρθεί. Είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο.
«Δεν πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ανασύρουμε τις σορούς» ανέφερε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Αμπντούλ Ματζίντ. Οι διασώστες είχαν στη διάθεσή τους μόνο μία μπουλντόζα για να μεταφέρουν τα χαλάσματα.
Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τις Αρχές για να διαπιστωθεί τι βοήθεια χρειάζεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442