Πτώση 1,83% στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές
Στο κόκκινο την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 767,60 μονάδες με πτώση 1,83%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μετά την άνοδο των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων. Σημαντική η υποχώρηση στις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να καταγράφει πτώση 5,24%.
Στο κόκκινο την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 767,60 μονάδες με πτώση 1,83%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μετά την άνοδο των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων.
Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με τον τραπεζικό κλάδο να επηρεάζεται αρνητικά από τον χαμηλότερο του αναμενομένου βαθμό κάλυψης του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Κύπρου. Ο κλαδικός δείκτης κατέγραψε πτώση 5,24%.
Ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και η αξία τους διαμορφώθηκε στα 39,569 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,57% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,81%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,68%), των Χημικών (+0,89%) και των Πρώτων Υλών (+0,66%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,24%), των Ταξιδιών (-3,58%) και των Τροφίμων (-1,48%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+1,10%), της Μυτιληναίος (+1,02%), της Τιτάν (+0,36%) και της Βιοχάλκο (+0,30%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Κύπρου (-6,19%), της Εθνικής (-6,13%), της Alpha Bank(-4,93%), της Eurobank (-3,68%) και του ΟΠΑΠ (-3,61%).
Ανοδικά κινήθηκαν 62 μετοχές, 78 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου (κ) +22,03%, Q&R+20,00%, ΑΕΓΕΚ(κο) +20,00% και Yalco +19,82%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Σάνυο -20,00%, Τεγόπουλος -20,00%, Βιοκαρπέτ (κο) -19,80% και ΑΤΤΙΚΑΤ -18,18%.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας