Στη Δημοκρατική Αριστερά εντάχθηκαν έξι ανεξάρτητοι βουλευτές
Την πολιτική διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε ο Φώτης Κουβέλης σε παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του. Η απόφαση για τη διεύρυνση της ΔΗΜΑΡ με τους ανεξάρτητους βουλευτές, Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη και Γιώργο Παπαμανώλη, θα ληφθεί αργά το βράδυ της Τρίτης.
Η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς υιοθέτησε αργά το βράδυ της Τρίτης, με ευρεία πλειοψηφία, την εισήγηση του προέδρου της Φώτη Κουβέλη για την διεύρυνση του κόμματος με την ένταξη των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Ηλία Θεοδωρίδη, Τσετίν Μάντατζη, Γιώργου Παπαμανώλη και Οδυσσέα Βουδούρη.
Η ένταξη των προαναφερθέντων στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.
Νωρίτερα, την πολιτική διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εισηγήθηκε στην ΚΕ να κάνει δεκτή την εισήγησή του, τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία με τις δυνάμεις αυτές προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική της ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Στην εισήγησή του, ο κ. Κουβέλης έθεσε το κόμμα του σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει των εκλογών, οι οποίες, όπως είπε, πιθανότατα θα γίνουν την 29η Απριλίου και υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά εδώ και καιρό είναι έτοιμη με όλες τις δυνάμεις της, με σταθερό συμπαραστάτη την ίδια την κοινωνία, για να δώσει τη μάχη των εκλογών, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα δώσουμε την εκλογική μάχη πάντοτε με σχέση εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, προς την κοινωνία, από τη δική μας θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους πολίτες, είπε ο κ. Κουβέλης .
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι με πρόγραμμα, με θέσεις, με συγκεκριμένες διεκδικήσεις, η Δημοκρατική Αριστερά θα απευθυνθεί συστηματικά και επίμονα στον ελληνικό λαό και θα ζητήσει να μας δώσει τη δύναμη εκείνη η οποία αντιστοιχεί στις θέσεις μας, στη δράση μας, στους αγώνες μας προκειμένου να κρατήσουμε τη χώρα ζωντανή αλλά και την κοινωνία όρθια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442