Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη

Θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη

Σε θετικό έδαφος παραμένει από το άνοιγμα των συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προεξοφλεί την θετική έκβαση του PSI. Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές του κλάδου των τραπεζών. Οι επενδυτές διαπιστώνουν θετικά σημάδια για το ύψος της συμμετοχής στο PSI και προβλέπουν επιτυχημένη αναδιάρθρωση χρέους που θα επιτρέψει την λήψη του δεύτερου πακέτου στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ.

 

Σε θετικό έδαφος παραμένει από το άνοιγμα των συναλλαγών το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προεξοφλεί την θετική έκβαση του PSI. Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές του κλάδου των τραπεζών.

Οι επενδυτές διαπιστώνουν θετικά σημάδια για το ύψος της συμμετοχής στο PSI και προβλέπουν επιτυχημένη αναδιάρθρωση χρέους που θα επιτρέψει την λήψη του δεύτερου πακέτου στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:45, διαμορφώνεται στις 755,52 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,34%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 764,57 μονάδες, όταν σημείωνε κέρδη έως και 2,60%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 30,93 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,20%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,25% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,20%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+9,80%), των Τροφίμων (+2,12%) και των Τραπεζών (+1,62%).

Αντιθέτως απώλειες σημειώνουν μόνο οι δείκτες του Εμπορίου (-0,73%) και των Κατασκευών (-0,60%).

Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (+3,90%), της Alpha Bank (+3,87%) και της Εθνικής (+3,20%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές της Κύπρου (-1,69%) και της Τιτάν (-1,00%).

Ανοδικά κινούνται 77 μετοχές, 53 πτωτικά και 26 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χατζηϊωάννου +21,15%, HOL +19,80%, Δούρος +19,65% και Κούμπας +19,59%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιλυδα -29,91%, Audiovisual -25,23%, Περσεύς -19,92% και Ευρωσυμμετοχές -19,74%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο