Πρωταθλήτρια Αφρικής η Ζάμπια, 8-7 στα πέναλτι τους «ελέφαντες»
Τρίτη και φαρμακερή για τη Ζάμπια που έφτασε στην κατάκτηση του τροπάιου του Κόπα Άφρικα στην τρίτη συμμετοχή της σε τελικό. Τα κατάφερε επικρατώντας 8-7 στα πέναλτι της Ακτής Ελεφαντοστού στον τελικό της Γκαμπόν. Μοιραίος για τους ηττημένους ο Ντρογκμπά που έχασε πέναλτι στο 70'. Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ.
Τρίτη και φαρμακερή για τη Ζάμπια που έφτασε στην κατάκτηση του τροπάιου του Κόπα Άφρικα στην τρίτη συμμετοχή της σε τελικό. Τα κατάφερε επικρατώντας 8-7 στα πέναλτι της Ακτής Ελεφαντοστού στον τελικό της Γκαμπόν. Μοιραίος για τους ηττημένους ο Ντρογκμπά που έχασε πέναλτι στο 70′. Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ.
Η Ζάμπια ήταν φιναλίστ το 1974 και το 1994. Αυτός ήταν ο τρίτος τελικός και για την Ακτή Ελεφαντοστού, που είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπάιου το 1992.
Στην διαδικασία των πέναλτι, αφού οι ομάδες ευστόχησαν στα πρώτα τους επτά, ο τερματοφύλακας της Ζάμπια, Μουένε, απέκρουσε την εκτέλεση του Κολό Τουρέ. Ο Καλάμπα αστόχησε, όμως το ίδιο έκανε εν συνεχεία και ο Ζερβινιό για την Ακτή και ο Σούνζου ευστόχησε χαρίζοντας το τρόπαιο στην Ζάμπια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Οι αρχές αναστέλλουν τις πτήσεις σε αεροδρόμιο του Τέξας, στα σύνορα με το Μεξικό, για «λόγους ασφαλείας»
- Με το βλέμμα στα αστέρια στο Καρπενήσι
- «Η ελπίδα θέλει σκληρή δουλειά» – Η επίδειξη SS26 του Marc Jacobs καταπιάστηκε με το θέμα της θλίψης
- Μπαρτζώκας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα»
- Φον ντερ Λάιεν: Θέλει να εξαφανιστούν τα προσκόμματα που εμποδίζουν την Ευρώπη να γίνει «παγκόσμιος γίγαντας»
- Ζιζέλ Πελικό: Σπάει την σιωπή της και περιγράφει πως έμαθε την αλήθεια – «Όχι, όχι δεν μπορώ άλλο να το αντέξω»
