MotoGP Valencia 2011: Ασύλληπτη pole του Casey Stoner!
Ο Αυστραλός ήταν σε δικό του επίπεδο στις δοκιμές κατάταξης του τελευταίου φετινού Grand Prix, κερδίζοντας την pole position με διαφορά άνω του ενός δευτερολέπτου από τον δεύτερο Dani Pedrosa! Ο Ben Spies θα κλείσει την πρώτη σειρά εκκίνησης.
Με έναν εκθαμβωτικό γύρο, που χαρακτηρίστηκε από μια μεγαλοπρεπή πλαγιολίσθηση ισχύος των πίσω τροχού της Honda RC212V, ο Casey Stoner συνέτριψε τον ανταγωνισμό κερδίζοντας την pole position για το MotoGP της Valencia με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου από τον ομόλογό του, Dani Pedrosa!
Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος (Κυριακή 6/11, 15:00) ο Αυστραλός πρωταθλητής θα εκκινήσει για 12η φορά φέτος επικεφαλής, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ 12 pole positions του συμπατριώτη του Mick Doohan.
Οι δοκιμές κατάταξης διεξήχθησαν σε στεγνή άσφαλτο, παρά τη βροχή που προηγήθηκε. Ο Casey Stoner ήταν στη μεγαλύτερη διάρκειά τους στην κορυφή, κατεβάζοντας διαρκώς τον καλύτερο χρόνο.
Πίσω από τον Dani Pedrosa, η μάχη για την 3η θέση κρίθηκε στα χιλιοστά και στο τέλος μεταξύ του Ben Spies και του Randy de Puniet, την ώρα που ο τρίτος αναβάτης της εργοστασιακής Honda, Andrea Dovizioso, είχε μια σφοδρότατη πτώση – αλλά ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες.
Ο Randy de Puniet ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati, καθώς οι Valentino Rossi και Nicky Hayden έμειναν πίσω από τον 5ο Alvaro Bautista, που συνέχισε την ανοδική του πορεία καθώς αναμένεται η επιβεβαίωση της Suzuki αν θα παραμείνει στο σπορ το 2012.
MOTOGP VALENCIA 2011
ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
1. Stoner (Honda) 1:31.861
2. Pedrosa (Honda) +1.014
3. Spies (Yamaha) +1.196
4. De Puniet (Pramac Ducati) +1.257
5. Bautista (Suzuki) +1.582
6. Rossi (Ducati) +1.617
7. Hayden (Ducati) +1.795
8. Dovizioso (Honda) +1.963
9. Barbera (Pramac Ducati) +2.325
10. Abraham (Cardion Ducati) +2.404
11. Crutchlow (Tech3 Yamaha) +2.468
12. Capirossi (Pramac Ducati) +2.810
13. Elias (LCR Honda) +2.819
14. Aoyama (Gresini Honda) +2.977
15. Nakasuga (Yamaha) +4.138
16. Hayes (Tech3 Yamaha) +4.181
auto.in.gr
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Τουλάχιστον 13 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στην Τεχεράνη – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, δύο νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442