
Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα
Η Χάρις Αλεξίου «συναντά» τον Νίνο Ρότα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). Για έξι συναυλίες (7-9 και 14-16 Οκτωβρίου) οι κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα θα παρουσιαστούν με ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Η Χάρις Αλεξίου «συναντά» τον Νίνο Ρότα, σε ένα μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).
Για έξι συναυλίες (7-9 και 14-16 Οκτωβρίου) οι κινηματογραφικές μουσικές του Νίνο Ρότα θα παρουσιαστούν με ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια.
Ο παγκόσμιος κινηματογράφος είναι γεμάτος από τις μελωδίες του Νίνο Ρότα. Ο συνθέτης κατάφερε να αναμορφώσει και να αναδείξει την ιταλική μουσική στον 20ό αιώνα.
Έχοντας σαν βασική πηγή έμπνευσης την ιταλική λαϊκή μουσική, επένδυσε μουσικά μια μεγάλη σειρά ταινιών καταξιωμένων σκηνοθετών -ανάμεσά τους ο Φεντερίκο Φελίνι. Κατάφερε να φτάσει μέχρι το Χόλιγουντ και να μείνει στην ιστορία με το «σάουντρακ» της ταινίας Νονός του Φράνσις Φορντ Κόπολα.
Οι συναυλίες διοργανώνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίνο Ρότα και εκτός από τη Χάρις Αλεξίου, συμμετέχουν σε αυτές η 60μελής Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
Ντόλτσε Βίτα, La Strada, οι Νύχτες της Καμπίρια, το 8 1/2, ο Νονός, ο Νονός 2, το Amarcord είναι μερικές μόνο από τις ταινίες, για τις οποίες έγραψε μουσική ο συνθέτης.
Ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης έχει κάνει την επιλογή και το στήσιμο του προγράμματος, ο Πάνος Παπαδόπουλος τη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Κώστας Παπαδούκας τις ενορχηστρώσεις, ο Ανδρέας Πυλαρινός αναλαμβάνει τη διεύθυνση ορχήστρας και η Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- d4vd: Αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό ανήλικης φαν
- Μεγάλη νίκη για τους Πίστονς και 1-1 με τους Μάτζικ (98-83) – Έκαναν το 2-0 οι Θάντερ (120-107)
- Μενίδι: «Να ανοίξουν τα στόματα» – Δικαίωση ζητάει ο πατέρας του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
- Στα πρόθυρα της καταστροφής ωθεί η ακραία ζέστη τα συστήματα αγροδιατροφής – Προειδοποίηση FAO-WMO
- Live η Λάουρα Κοβέσι στο φόρουμ των Δελφών: Το κρίσιμο είναι τι συνέβη στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Είναι ένα έγκλημα, νεποτιασμός και πελατειακές σχέσεις
- Απολύθηκε ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση με τον υπουργό Άμυνας





